Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton luidt de noodklok en wil van veelbesproken Mercedes-concept af

Lewis Hamilton zit met de handen in het haar na de vrijdag in Bahrein. Hij ziet dat de achterstand op Red Bull alleen maar is opgelopen en denkt dat zijn Mercedes met het concept van de W14 geen grote stappen zal kunnen maken.

Na afloop van de vrijdag is Lewis Hamilton allerminst tevreden over de prestaties van zijn team. Sterker nog, hij ziet dat de achterstand van Mercedes ten opzichte van Red Bull louter is toegenomen. Daar is hij niet blij mee. "Ik dacht dat Ferrari tweede zou liggen, maar in de lange runs lagen we niet ver achter hen", zo merkt hij op. Net als Mercedes zijn de Italianen ook voorbij gestoken door een ander team. "Aston Martin lijkt tweede en wij zwemmen een beetje tussen plek drie en vier", zo luidt zijn eerste conclusie. "We staan er dus net zo voor als vorig jaar, misschien is de achterstand zelfs groter. Het is lastig voor iedereen. Dit is wat niemand in het team wil en niemand verdient dit ook, want iedereen werkt zo hard."

Mercedes-concept

Mercedes koos ervoor om in 2023 vast te houden aan het zero-pod design. Een jaar geleden baarde het team nog opzien met de ultradunne sidepods, maar deze leken niet naar behoren te werken. Toch dachten ze hun problemen in aanloop naar dit seizoen op te kunnen lossen, en dus hielden ze vast aan het concept, maar dat blijkt dus niet het geval te zijn. Hamilton laat merken dat hij er een hard hoofd in heeft dat het met dit concept nog kan gaan lukken. "We zijn de verkeerde weg in geslagen en we moeten een manier vinden om weer op het juiste pad te komen. Op dit moment zitten we ver van de jongens vooraan het veld vandaan", hekelt hij. "Ik moet hoopvol zijn, want vorig jaar hebben we ook goede progressie geboekt. Het gat was toen echter niet zo groot als nu. Denk ik dat we het gat uiteindelijk kunnen dichten? Ja, maar met dit concept wordt dat lastig", aldus de Brit.

Viaplay
x
Hulkenberg 'Op weg naar nieuw F1-team'