Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton maakt zich niet druk om Verstappen: "Is niet mijn eerste keer"

Lewis Hamilton kan dit jaar zijn achtste titel opeisen, maar dan moet hij wel eerst afrekenen met Max Verstappen en Red Bull. Hij gaat vol vertrouwen de laatste twee races van het jaar in, zo vertelt hij kort voor het Grand Prix-weekend in Saoedi-Arabië.

Met nog twee raceweekenden te gaan is Lewis Hamilton in de achtervolging op Max Verstappen. Met twee achtereenvolgende overwinningen tijdens de laatste twee raceweekenden, dicht men hem goede kansen toe. De Brit staat te popelen om dit weekend in Saoedi-Arabië weer achter het stuur van zijn Mercedes-bolide te kruipen, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365 . "Ik ben blij om weer in de auto te mogen springen en dankbaar dat we nog twee races hebben waarin we de strijd uit kunnen vechten. Het team doet haar best en ik voel me goed."

Veel vraagtekens bij Hamilton

Voor het eerst in de geschiedenis van de sport zal er aankomend weekend worden geracet in Saoedi-Arabië. Dat doet men op een bijzonder snel circuit in de straten van Jeddah. Hamilton durft geen voorspellingen te doen over de afloop van het weekend. "Het is lastig om te voorspellen", antwoordt hij gevraagd hoe het zal gaan. "We hebben ons zo goed mogelijk voorbereid. We hebben allerlei simulaties, maar we weten niet wat de gripniveaus zullen zijn. Het lijkt wat vies, maar verder lijkt het een beetje op Silverstone qua asfalt." "Als we kijken naar de lange rechte stukken, dan is alles wat anders dan in de simulator. Andere circuits hebben perfecte scans, maar hier is het meer een inschatting. Er zijn dus veel onbekenden en totdat we op vrijdag op het circuit staan weten we nog niets."

Hamilton maakt zich niet druk

Al het hele jaar lang is het een bloedstollende strijd geweest tussen de Brit en zijn grote rivaal Verstappen. Maar nu de apotheose nadert, is Hamilton de rust zelve, zo vertelt hij. "Deze titelstrijd is op een manier anders, want er zijn twee verschillende teams die aan het vechten zijn. Het is anders omdat we als team vechten voor iets wat nog nooit eerder is gedaan. Het team kan namelijk de achtste titel op rij winnen en ik mijn achtste titel in totaal." "Tegelijkertijd ben ik relaxter dan ooit, want ik ga natuurlijk al even mee. Het is niet mijn eerste titelstrijd. Mijn eerste, maar ook mijn tweede en derde had ik slapeloze nachten en dat soort dingen", erkent hij. "Ik ben nu veel zekerder van mijzelf en ik ben beter dan ooit. Ik weet dat ik niets kan veranderen aan het verleden, maar ik kan me wel zo goed mogelijk voorbereiden op de toekomst", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'