Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton maakt zich zorgen na 'te lichte' straf voor Red Bull: "Zal men vaker gaan doen"

Lewis Hamilton vindt niet dat er in 2022 hard genoeg is gestraft na de overtredingen van het budgetplafond een jaar eerder. Red Bull kreeg hiervoor een straf, maar de Mercedes-coureur waarschuwt voor herhaling.

Hoewel Red Bull op papier een forse straf kreeg voor het overschrijden van het budgetplafond in 2021, lijkt het Oostenrijkse topteam er weinig last van te hebben. Max Verstappen domineert het seizoen en won bijna alle races, terwijl teamgenoot Sergio Perez de overige zeges pakte. En dat met 10% reductie in windtunneltijd. Als in Hongarije aan Lewis Hamilton wordt gevraagd of hij zich zorgen maakt over de opgelegde straffen bij de budgetcap, legt hij uit dat de kans op overschrijden groot is. "Dit is zeker zorgelijk", is zijn eerste reactie bij Sky Sports . "De vorige keer werd er niet zwaar gestraft, dus zal men dit vaker gaan doen, wetende dat ze een tik op de vingers krijgen ervoor." De resultaten van de budgetcap van het vorige Formule 1-seizoen moeten nog gepubliceerd worden. Vorig jaar gebeurde dat rond de Grand Prix van Singapore. Toentertijd kwamen de eerste berichten naar buiten dat Red Bull een overtreding heeft begaan, wat later ook zo bleek te zijn.

Hamilton blij met vooruitgang Mercedes

Kijkend naar zijn eigen team is Hamilton blij met de progressie. Mercedes is nog lang niet waar Red Bull staat qua performance, maar stap voor stap verwacht de zevenvoudig wereldkampioen weer terug richting de voorkant van de F1-grid te komen. "Ik denk niet dat we de hele tijd ups en downs hebben." "We zetten juist langzaam maar zeker stappen voorwaarts, maar anderen komen ook in de buurt van ons. Sommigen zetten grotere stappen dan wij doen, maar het positieve is dat we er goed aan werken en dat we kleine stappen kunnen maken", aldus de Mercedes-coureur.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"