Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Max Verstappen wordt een van de allergrootsten'

Lewis Hamilton en Max Verstappen knokten de laatste twee F1-races met elkaar om de overwinning. Een beeld dat we volgens de Mercedes-coureur de komende jaren nog vaker gaan zien.

In de voorbije seizoenen is er respect ontstaan bij Hamilton voor de Nederlander. Eerst noemde hij Verstappen nog 'the kid', een jaar later 'this guy' en vanaf dit seizoen eindelijk Max. Het laat zien dat je bij Lewis eerst wat strepen moet verdienen voordat hij ook respect voor je heeft. In een interview met De Telegraaf is Hamilton lyrisch over Verstappen en zijn toekomst in de Formule 1. De Brit laat weten dat hij het tegen iedereen op durft te nemen en maakt de vergelijking met bokslegende Ali, die zijn concurrenten uitdaagde. " Ik racete al toen Max nog niet eens geboren was, maar hij heeft al zoveel bereikt in zijn jonge leven en een enorme indruk gemaakt op iedereen in de sport." " Belangrijk is dat Verstappen de komende jaren de juiste beslissingen blijft nemen, samen met zijn management. Ik ben ervan overtuigd dat hij een hele grote wordt."

Hamilton weet niet of de twee ooit teamgenoten worden, maar hij heeft het gevoel dat hij onderdeel uitmaakt van iets moois. De Brit voorziet een glansrijke toekomst voor Verstappen, die volgens hem een legendarische coureur kan worden. " Of we nu teamgenoten worden of niet, ik kijk ernaar uit om bij zijn reis naar succes aanwezig te zijn en met hem te knokken. Als ik eenmaal gestopt ben dan zal ik toekijken hoe Max waarschijnlijk één van de allergrootsten in de F1 wordt."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"