© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Max Verstappen wordt een van de allergrootsten'

21 okt. 2017 15:10 Ruud Dimmers 1 reacties
Lewis Hamilton en Max Verstappen knokten de laatste twee F1-races met elkaar om de overwinning. Een beeld dat we volgens de Mercedes-coureur de komende jaren nog vaker gaan zien.

Hamilton geniet van rivaliteit met jonge Verstappen

In de voorbije seizoenen is er respect ontstaan bij Hamilton voor de Nederlander. Eerst noemde hij Verstappen nog 'the kid', een jaar later 'this guy' en vanaf dit seizoen eindelijk Max. Het laat zien dat je bij Lewis eerst wat strepen moet verdienen voordat hij ook respect voor je heeft.

In een interview met De Telegraaf is Hamilton lyrisch over Verstappen en zijn toekomst in de Formule 1. De Brit laat weten dat hij het tegen iedereen op durft te nemen en maakt de vergelijking met bokslegende Ali, die zijn concurrenten uitdaagde.

"Ik racete al toen Max nog niet eens geboren was, maar hij heeft al zoveel bereikt in zijn jonge leven en een enorme indruk gemaakt op iedereen in de sport."

"Belangrijk is dat Verstappen de komende jaren de juiste beslissingen blijft nemen, samen met zijn management. Ik ben ervan overtuigd dat hij een hele grote wordt."

Hamilton weet niet of de twee ooit teamgenoten worden, maar hij heeft het gevoel dat hij onderdeel uitmaakt van iets moois. De Brit voorziet een glansrijke toekomst voor Verstappen, die volgens hem een legendarische coureur kan worden.

"Of we nu teamgenoten worden of niet, ik kijk ernaar uit om bij zijn reis naar succes aanwezig te zijn en met hem te knokken. Als ik eenmaal gestopt ben dan zal ik toekijken hoe Max waarschijnlijk één van de allergrootsten in de F1 wordt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen