Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton meer vastberaden dan ooit om strijd met Verstappen en Leclerc aan te gaan

Lewis Hamilton wil uiteraard racen, maar ook voor hem kwam de gedwongen halve sabbatical als geroepen. Hij heeft nu meer energie en inspiratie dan ooit om te blijven presteren.

Als Lewis Hamilton de voorgaande jaren aan het begin van de maand mei de balans opmaakte, dan stond hij vaak al ver bovenaan de stand in het kampioenschap en zou hij de leidende positie, op het jaar 2016 na, niet meer weggeven. Dit jaar is er begin mei nog niet eens een race verreden. Bizar natuurlijk, maar stiekem geniet Hamilton wel van zijn rust. "Voor een atleet die op het beste van zijn kunnen is, is het natuurlijk nooit goed om een jaar lang de sport te verlaten. Wij coureurs zijn plotseling echter gedwongen om een semi-sabbatical te nemen, maar daar ik geniet ik eigenlijk wel van. De afgelopen jaren heb ik al meer dan eens gedacht dat een langere periode van rust goed voor me zou zijn. Ik voel me nu dan ook frisser en gezonder dan ooit te voren", zo vertelt de zesvoudig wereldkampioen via de Mercedes-kanalen. "Aan de ene kant is de lockdown een zegen, want daardoor ga je de dingen waarvan je houdt echt meer appreciëren. Bovendien heeft deze situatie me meer inspiratie en vastberadenheid gegeven om te blijven presteren met dit team. Ik verheug me enorm op de toekomst", zo vertelt de Brit, die komend seizoen de aanstormende Max Verstappen en Charles Leclerc achter zich moet houden om zo het record van Michael Schumacher, van zeven behaalde wereldtitels, te evenaren. Tegelijkertijd is het voor de Mercedes-coureur wel wennen om zoveel vrije tijd te hebben. Die gebruikt hij om veel gesprekken te voeren met vrienden, te gamen, de Franse taal te leren, maar natuurlijk ook om piekfijn in conditie te blijven, zo vertelt hij. In onderstaande video vertelt een openhartige Lewis Hamilton meer over zijn periode in lockdown en de uitdagingen en kansen die dit met zich mee brengt.

MpARrFiYl_A

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365. Dacht je dat er in tijden van corona niets te bepraten valt? Daar denken autocoureur Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen anders over. Corona, simracen, klantenauto's, alles komt voorbij!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"