Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Mercedes heeft problemen bandenslijtage opgelost'

Lewis Hamilton blikt met een goed gevoel terug op de eerste twee vrije trainingen in Melbourne. Hamilton was tot twee keer toe de snelste en daar past tevredenheid bij.

Nadat Hamilton in de Australische ochtend al de snelste tijd wist te rijden, deed hij dat in de middag nog eens dunnetjes over. Het gat was naar de nummer twee Max Verstappen echter stuk kleiner: "Dat maakt het wel zo spannend!" Lewis Hamilton is zeer tevreden met hoe de dag voor hem is verlopen: "We zijn goed aan dit raceweekend begonnen. We hebben ons programma volledig doorlopen en de informatie verzameld die we nodig hebben.' Hamilton geeft aan dat hij niet helemaal wist wat hij kon verwachten van de eerste meters op het Albert Park Circuit: "Je weet niet hoe je je zal voelen, je weet niet hoe de banden aanvoelen op dit circuit, je weet gewoon niet wat je ervan mag verwachten."

De vraag hoe de banden zich houden op het Australische asfalt kan Hamilton inmiddels wel beantwoorden: "We rijden er niet zo snel blaren op als in Barcelona, dus dat was prima. De auto voelde sowieso goed aan, beter dan vorig jaar en dat zie je ook aan de rondetijden. Bocht elf en twaalf nemen we tegenwoordig vol gas. Waanzin!" Ook Lewis Hamilton heeft de weerberichten voor de rest van het weekend gelezen en verwacht morgen dan ook de regenbanden aan te moeten spreken: "Daar heb ik nog niet op gereden, dus dat wordt interessant." Teamgenoot Valtteri Bottas moest genoegen met P2 en P3. De Fin kende enkele problemen met de ophanging en het brandstofsysteem, maar dat was 'niks om je zorgen over te maken'. "In de tweede sessie voelde de auto een stuk beter dan in de eerste vrije training, maar er zit nog meer in de auto. Mercedes ziet er sterk uit, maar Red Bull en Ferrari zijn niet ver weg."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"