Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Mercedes is slechter geworden sinds Australië'

Lewis Hamilton staat op dit moment tweede in het WK en wist dit seizoen nog geen enkele race te winnen. De Brit erkent dat Mercedes erop achteruit is gegaan na de Grand Prix van Australië.

Lewis Hamilton leek in Australië overtuigend te gaan winnen tot de Safety Car roet in het eten gooide. Voor velen was Mercedes ook na die race nog de titelfavoriet, maar in Bahrein en China was alles anders. De Mercedes bleek minder goed dan gedacht. Hamilton geeft nu voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan aan dat Mercedes slechter is geworden na de openingsrace van het Formule 1-seizoen: "We zijn het tweede of derde team op dit moment. Er is veel dus werk aan de winkel."

"De snelheid die ik normaal heb, lijk ik nu niet te hebben. Dat moet gefixt worden en dan kunnen we weer vooruit. We hebben het lastiger dan voorheen." Na de teleurstellende Grand Prix van China zei Hamilton al dat hij worstelde met de W)9 van Mercedes: "We kwamen goed voorbereid, maar ik had gewoon moeite met de auto. Ik wil het niet afschuiven op het weer of de strategie als excuus noemen, maar ik was zelf niet helemaal op mijn gemak achter het stuur."

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel