© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Mercedes kan in 2018 ook 100% betrouwbaar zijn'

28 jan. 2018 08:30 Wanda Bisschop 0 reacties
Het vorige Formule 1 seizoen was er veel te doen om de krachtbronnen van zowel Honda als Renault. Beiden vielen regelmatig uit en waren zeker niet opgewassen tegen de oerdegelijke maar vooral snelle Mercedes-motor.

Hamilton treedt in voetsporen van Michael Schumacher

In 2017 leverden Hamilton en Mercedes een huzarenstukje. Hamilton pakte niet alleen zijn vierde wereldtitel maar deed dit ook nog eens in stijl. Hij eindigde in elke race namelijk in de punten.

Alleen Michael Schumacher presteerde ooit hetzelfde toen hij in 2002 wereldkampioen werd.

Mercedes heeft voor het nieuwe seizoen een compleet nieuwe krachtbron gebouwd maar toch verwacht regerend wereldkampioen Lewis Hamilton niet dat dit voor problemen gaat zorgen. Wel geeft hij toe dat het misschien wat lastiger kan worden doordat er dit seizoen maar slechts drie motoren ingezet mogen worden.

"Ons doel is nog steeds om elke ronde te rijden. Natuurlijk wordt dat lastig maar dat is wel wat we van plan zijn. Ik heb het volste vertrouwen en het geloof in ons team dat ze dat voor elkaar krijgen. Natuurlijk is dat een enorme uitdaging. Misschien was 2017 inderdaad ons gouden jaar maar ik zie geen reden waarom we dat niet kunnen herhalen."

Volgens Hamilton wordt de titelstrijd vooral bepaald door de betrouwbaarheid van de drie belangrijkste motorfabrikanten.

"Ik denk dat het ook in dit seizoen weer gaat tussen Mercedes, Ferrari en Red Bull waarbij de motoren inderdaad een groot deel van de strijd gaan beslissen."

"Ons doel is gewoon om elke race te finishen. We hadden vorig jaar de meest betrouwbare auto ooit en het wordt lastig om dat te evenaren maar we pakken het dit seizoen net zo aan als vorig jaar. Het is mogelijk om opnieuw 100% betrouwbaar te zijn."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen