Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hamilton merkt verandering bij Red Bull en Verstappen: "De uitzinnigheid neemt af"

Max Verstappen heeft genoten van een dominante reeks successen in de Formule 1, maar Lewis Hamilton is van mening dat zijn radioberichten een bepaald beeld schetsen.

Verstappen Hamilton US
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton beweert dat de radioberichten aan het adres van Max Verstappen na recente overwinningen aantonen dat de uitzinnigheid na een zege aan het afnemen is. Verstappen en Red Bull domineren dit jaar in de Formule 1. De Nederlander won 18 van de 21 races die tot nu toe zijn verreden.

Verstappen is statistisch gezien bezig aan het meest dominante seizoen in de geschiedenis van de F1 en maakt kans om het jaar af te sluiten met een winstpercentage van 86% - waarmee hij Alberto Ascari's record van 75% uit 1952 verpulvert. Hamilton kende zelf ook een reeks van seizoenen vol overwinningen voorafgaand aan het succes van Verstappen, want hij won zes wereldkampioenschappen van 2014 tot 2020.

De 38-jarige coureur heeft sinds de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021 geen race meer gewonnen, omdat Mercedes sinds de invoering van nieuwe technische reglementen vorig jaar is teruggevallen in de pikorde. Ondanks het feit dat Hamilton al even droogstaat, is hij tot op het bot gemotiveerd om te presteren.

"Je benadert elk jaar precies hetzelfde", vertelt Hamilton aan Channel 4. "Ik bereid me nog steeds voor, ik train nog steeds. Sterker nog, je duikt er nog wat dieper in en probeert er nog wat meer aandacht aan te besteden. Ik denk dat ik door de tegenslagen en door deze afgelopen twee jaar enorm veel heb geleerd als coureur - niet per se op de baan, maar vooral naast de baan, als het gaat om hoe ik met iedereen omga en dat vind ik echt positief."

Red Bull minder uitzinnig

Hamilton heeft met 103 overwinningen de meeste zeges in de F1-geschiedenis op zijn naam staan, terwijl Verstappen er momenteel 53 heeft verzameld. Voor Hamilton is succes niets nieuws en volgens de zevenvoudig wereldkampioen kan de uitzinnigheid snel afnemen als je in een bepaalde periode veel wint.

Dat merkt hij momenteel ook al bij Red Bull. "Als je zoveel succes hebt, is het moeilijk om alles in perspectief te blijven zien, hoe erg je dat ook probeert", verklaart hij. "Ik hoor het zelfs in de stem van Christian Horner als Max wint: hij weet niet wat hij moet zeggen. Hij zegt dan: 'Daar gaan we weer. Goed gedaan, Max. Goed gedaan'."

"De opwinding neemt af. Als je voor het eerst wint is dat geweldig, maar als je het de hele tijd hebt, voelt het niet hetzelfde. Natuurlijk wil ik weer winnen. Als we weer winnen, dan heb ik het gevoel dat het nog geweldiger zal zijn, omdat iedereen het bij Mercedes de laatste jaren lastig heeft gehad."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Norris Neemt het op voor Verstappen: "Dan ben je dom"