Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton merkt verbetering: 'Zijn niet ver verwijderd van de topteams'

Lewis Hamilton ziet dat Mercedes stappen heeft gemaakt richting topteams Ferrari en Red Bull. Het gat is nog niet gedicht, maar de Brit denkt wel in de buurt te komen qua performance.

Hamilton Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Tijdens de tweede vrije training in Groot-Brittannië konden de teams pas de balans opmaken en kijken of de nieuwe upgrades werkten naar behoren. De eerste training viel letterlijk en figuurlijk in het water, maar later op vrijdag was het de Mercedes van Lewis Hamilton die op de tweede plaats finishte.

De zevenvoudig wereldkampioen merkt dat er verbetering is, al zijn er nog steeds een aantal problemen met de W13. "Het gaat best goed, maar hij stuitert nog wel veel", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Niet echt op de rechte stukken, maar in de bochten is het lastig."

Hamilton legt uit dat hij geen rugproblemen overhoudt aan het stuiteren. "Het is wat zwaarder voor de auto en op de banden, en zo. Er is nog wat werk te verrichten, maar het voelt als een kleine stap voorwaarts. We blijven hard werken."

Upgrades hebben volgens Hamilton een gunstig effect

Mercedes is een van de teams met een upgradepakket voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hamilton merkte het verschil niet direct, maar ziet wel vooruitgang. "Het is lastig om het aan te voelen, want dit circuit verschilt erg van de vorige circuits. Het voelde niet als dezelfde auto die wij vorige week gebruikten."

"Het gaat allemaal echter wel een stuk soepeler, allemaal", vervolgt de Mercedes-coureur. "Het voelt nog steeds episch om hier te rijden. De auto heeft wat meer snelheid in de longruns, al is het nog niet zo goed als bij de anderen (Ferrari en Red Bull, red.). We zijn echter niet ver van ze verwijderd, dus er is zeker verbetering gevonden. Ik weet zeker dat we het nog verder kunnen verbeteren."

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Groot-Brittannië 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Groot-Brittannië 2022 RN365 Nieuwsdossier

9 reacties

Viaplay
x
Interview Lyrische Horner geniet van 'fenomenaal' Red Bull-collectief