Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton merkt verbetering: 'Zijn niet ver verwijderd van de topteams'

Lewis Hamilton ziet dat Mercedes stappen heeft gemaakt richting topteams Ferrari en Red Bull. Het gat is nog niet gedicht, maar de Brit denkt wel in de buurt te komen qua performance.

Tijdens de tweede vrije training in Groot-Brittannië konden de teams pas de balans opmaken en kijken of de nieuwe upgrades werkten naar behoren. De eerste training viel letterlijk en figuurlijk in het water, maar later op vrijdag was het de Mercedes van Lewis Hamilton die op de tweede plaats finishte. De zevenvoudig wereldkampioen merkt dat er verbetering is, al zijn er nog steeds een aantal problemen met de W13. "Het gaat best goed, maar hij stuitert nog wel veel", zegt hij ten overstaan van onder meer RacingNews365. "Niet echt op de rechte stukken, maar in de bochten is het lastig." Hamilton legt uit dat hij geen rugproblemen overhoudt aan het stuiteren. "Het is wat zwaarder voor de auto en op de banden, en zo. Er is nog wat werk te verrichten, maar het voelt als een kleine stap voorwaarts. We blijven hard werken."

Upgrades hebben volgens Hamilton een gunstig effect

Mercedes is een van de teams met een upgradepakket voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Hamilton merkte het verschil niet direct, maar ziet wel vooruitgang. "Het is lastig om het aan te voelen, want dit circuit verschilt erg van de vorige circuits. Het voelde niet als dezelfde auto die wij vorige week gebruikten." "Het gaat allemaal echter wel een stuk soepeler, allemaal", vervolgt de Mercedes-coureur. "Het voelt nog steeds episch om hier te rijden. De auto heeft wat meer snelheid in de longruns, al is het nog niet zo goed als bij de anderen (Ferrari en Red Bull, red.). We zijn echter niet ver van ze verwijderd, dus er is zeker verbetering gevonden. Ik weet zeker dat we het nog verder kunnen verbeteren."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen