Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton met dichtgeknepen billen: "Als dat gebeurt, zitten we in de penarie"

Max Verstappen wist de Grand Prix van Mexico met overmacht te winnen. De Nederlander finishte ruim zestien seconden voor Lewis Hamilton die als tweede over de streep kwam. Dat baart Hamilton dan ook zorgen met het oog op de komende races.

Voorafgaand aan het Grand Prix-weekend werden Red Bull en Max Verstappen als favorieten bestempeld. Op de vrijdag leek het er ook op dat de Oostenrijkse renstal de favorietenrol waar ging maken, maar toch was het Mercedes die met Valtteri Bottas en Lewis Hamilton de snelste tijden in kwalificatie liet noteren. Verstappen wist echter bij de start van de race de twee Mercedessen te passeren en keek daarna niet meer terug. Hamilton gaf alles, maar kon niet op tegen de Red Bull in Mexico. Dat maakt de Brit dan ook ongerust als hij vooruit kijkt op de rest van het seizoen. "Ik denk dat als zij die enorme snelheid die ze zondag hebben laten zien, meenemen naar de volgende races. Als dat gebeurt, zitten we in de penarie", zei Hamilton tegen onder meer RacingNews365 . "Er zijn nog vier races te gaan, maar 19 punten is natuurlijk een hoop. Hij (Max Verstappen, red.) heeft dit jaar al veel wedstrijden gewonnen", voegt de Mercedes-coureur toe.

Verstappen onderdeel illuster rijtje F1-coureurs

De Nederlander veroverde in Mexico-stad zijn negende overwinning van het seizoen. Daarmee komt Verstappen in een illuster rijtje te staan. De Red Bull-man is de zesde coureur in de historie van de Formule 1 die meer dan negen races in één seizoen wist te winnen. De andere vijf zijn Nigel Mansell, Michael Schumacher, Sebastian Vettel, Nico Rosberg en Lewis Hamilton. Allemaal wereldkampioenen. Hamilton ziet de titel dit jaar dan ook uit zijn handen glippen. "Ik heb natuurlijk het gevoel dat ik elke race moet winnen, want we hebben die extra punten nodig."

Hamilton: "Red Bull is te snel"

"We kunnen het niet gebruiken om die punten te verliezen en moeten proberen om ze terug te winnen. Dat was het doel voor de vorige race en de race daarvoor en daarvoor en ook hier dit weekend", aldus de Brit. "Maar ze zijn gewoon te snel. Dus we geven absoluut alles wat we hebben, maar helaas is het op dit moment niet genoeg om de strijd met hen aan te gaan", verklaart Hamilton. Als de Mercedes-coureur vooruit kijkt naar de rest van het seizoen baart de Red Bull hem dan ook zorgen. "Ik weet niet of ze die enorme vleugel zullen gebruiken die ze zondag op de auto hadden. Daar zullen we natuurlijk achter komen als we daar aankomen, maar ik hoop dat we dichterbij zitten."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi