Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton mijmert over F1-afscheid: "Dat laat ik niet gebeuren"

Lewis Hamilton is erop bedacht dat hij niet te laat stopt in de Formule 1. De zevenvoudig wereldkampioen wil koste wat kost voorkomen dat hij zijn helm aan de wilgen hangt op het moment dat zijn prestaties stagneren. Toch kan hij nog genoeg verbeteren denkt hij zelf, zowel op als naast de baan.

Hamilton Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Met zijn zeven wereldtitels heeft Lewis Hamilton voor eeuwig een plaats in de geschiedenisboeken van de Formule 1. De Brit heeft volgend jaar de kans om alle records die hij nog niet verbroken heeft op zijn naam te schrijven als hij een achtste wereldtitel behaalt. Hamilton heeft nog geen contract getekend, maar iedereen in de sport gaat er wel van uit dat de Mercedes-coureur in ieder geval nog een jaar doorgaat.

Maar wat doet Hamilton na het seizoen 2021? In ieder geval is er één ding dat de man uit Stevenage te allen tijde wil voorkomen: dat zijn prestatieniveau daalt. "Dat zal ik niet toestaan", zegt Hamilton tegen verschillende media, waaronder The Race. "Ik moet erachter zien te komen hoe ik me kan blijven verbeteren en dat is niet gemakkelijk."

Dat bedoelt Hamilton op twee verschillende manieren, namelijk op de baan wanneer hij om zeges strijdt en daarnaast, waar hij zijn best doet om de wereld een beetje mooier te maken. "Het mooie dat de Formule 1 mij heeft gebracht is dat ik altijd vooruitgang kan boeken. Je hebt dit jaar kunnen zien dat ik veel heb gedaan om verandering teweeg te brengen bij mensen. Ik kan mijn stem en tijd hier gebruiken om echt invloed te hebben", vervolgt hij. "Hoe groot die impact is, hangt af van hoe hard ik eraan werk, naast hetgeen waarvoor ik hier eigenlijk ben: racen."

Wat dat laatste betreft, is Hamilton voorlopig nog niet klaar in de Formule 1, zo laat hij doorschemeren. "Als ik stop, zal ik me niet vervelen tijdens mijn pensioen", zegt hij. "Veel mensen zeggen tegen mij dat ik al met pensioen ben en daar ben ik me heel bewust van. Ik wil niet te vroeg en niet te laat stoppen, wanneer je prestaties bergafwaarts gaan. Dat wil ik niet laten gebeuren."

Kleven er naast voordelen ook nadelen aan de komst van Sergio Perez naar Red Bull? Dit en meer in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull