Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton moedeloos na 'rampzalige' sprintkwalificatie: "Dit waren hele slechte rondjes"

Lewis Hamilton had tijdens de vrije training in Oostenrijk een prima snelheid te pakken, maar kwam in de sprintkwalificatie flink tekort op zowel Max Verstappen als de beide McLaren-coureurs. De zevenvoudig wereldkampioen was dan ook absoluut niet blij met zijn Mercedes.

Hamilton Sprintqualifying Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Slechts P6 voor Lewis Hamilton in de sprintkwalificatie in Oostenrijk. Tijdens SQ1 had de Brit al moeite om de auto op de baan te houden en moest hij op het einde nog vechten om door te komen. En dat juist na een vrij goede vrije training, waarin Mercedes een uitstekende snelheid te pakken had. Lewis Hamilton verscheen dan ook vrij moedeloos voor de camera's na afloop van de sprintkwalificatie.

"Ik zat er totaal niet bij", zo verklaart een zichtbaar teleurgestelde Hamilton tegenover F1TV. "De complete sessie was rampzalig vanuit mijn standpunt. Wat kan ik er over zeggen? Tijdens de training voelde de auto vrij goed aan. Ik denk niet dat we de snelheid hadden om voor pole te strijden, maar ja. Dit waren echt hele slechte rondjes. Maar dan ook echt allemaal."

Is er dan nog wel iets mogelijk tijdens de sprintrace? Hamilton is daar nog niet over uit: "Wie weet. Ik denk niet dat inhalen hier makkelijk is, maar we gaan ons best doen. Dit is normaal gesproken niet echt een race waarin veel gebeurt, dus de focus moet vooral op een betere kwalificatie later op de dag."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verstappen tast in het duister: "Er moet iets raars aan de hand zijn geweest"