Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

'Hamilton neemt belangrijk Mercedes-kopstuk mee naar Ferrari'

Lewis Hamilton zorgde deze week voor een schokgolf in de Formule 1-wereld door aan te kondigen dat hij vanaf 2025 bij Ferrari gaat rijden. Nu begint het er sterk op te lijken dat de Brit een aantal belangrijke Mercedes-kopstukken naar Maranello mee wil nemen. Riccardo Musconi, Head of Trackside Performance bij Mercedes, zou dichtbij een overstap zijn.

Hamilton Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Het was misschien wel de grootste transfer uit de Formule 1-geschiedenis. Lewis Hamilton verlaat de vertrouwde omgeving van Mercedes en gaat vanaf 2025 voor Ferrari rijden. Toch lijkt de leegloop van Mercedes, als je daar van mag spreken, niet bij Hamilton te stoppen. Recent waagde Loic Serra, op dat moment de Performance Director van de Zilverpijlen, zich aan dezelfde overstap. Serra begint in 2025 bij Ferrari.

Serra ging dan wel weg voordat Hamilton zijn contract bij Ferrari tekende, de Brit schijnt meer kopstukken te willen verleiden tot een overstap naar de Scuderia. Gazzetta dello Sport weet namelijk te melden dat Ricciardo Musconi, een Italiaan én Head of Trackside Performance bij Mercedes, dichtbij een overstap zou zijn. Musconi gaat dan waarschijnlijk dezelfde rol vervullen in Maranello.

Het tekent volgens de Italiaanse krant de situatie bij Mercedes. Toen Toto Wolff in 2023 besloot dat James Allison weer de technisch directeur zou worden, zorgde dat mogelijk voor wat breuken binnen de technische staf. Hamiltons nieuwe contract zorgde in eerste instantie voor rust, maar nu zou het spel weer op de wagen zijn.

Voor Hamilton is de mogelijke komst van Musconi een fijne meevaller. Vanaf 2026 gaan de reglementen in de Formule 1 flink op de schop en Musconi speelt gedurende het seizoen een belangrijke rol in de ontwikkeling van de auto. De tijd gaat uitwijzen of Musconi daadwerkelijk het voorbeeld van Hamilton volgt.

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"