© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton niet blij met achterblijvers: "Ze maakten het gevaarlijk"

17 sep. 2018 16:00 Ruud Dimmers 1 reacties
De Grand Prix van Singapore dreigde als een nachtkaars uit te gaan, maar Grosjean en Sirotkin brachten de spanning heel even terug. De twee vechtende coureurs hielden leider Hamilton zo lang op dat Verstappen een aanval kon wagen.

Na afloop van de race was Hamilton dan ook niet tevreden over het tonen van de blauwe vlaggen en het gehoorzamen van de coureurs. Daarin kreeg hij gelijk van de wedstrijdleiding die Grosjean een tijdstraf van vijf seconden oplegde.

"Je kan de blauwe vlaggen bijna niet zien, ze zijn erg donker van kleur en zijn goed verstopt. Pas als de waarschuwingspanelen aangaan zijn ze zichtbaar, maar veel coureurs reageerden er niet op. Dat maakte het nog erg spannend."

Hamilton ging comfortabel aan de leiding maar verloor in anderhalve ronde zijn voorsprong van ongeveer vier seconden op Verstappen. "Max kon zo dichterbij komen en in bocht 10 was het heel close met Max en moest ik volle bak verdedigen. De coureurs gaven zelfs geen ruimte als je al langs ze zat wat gevaarlijk was".

Verstappen erkende na afloop dat het niet fair was als hij dankzij achterblijvers de leiding over had kunnen nemen in de race.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen