Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton niet blij met nieuwe F1-regels: "Ons is iets anders beloofd"

Nieuwe regels voor dit seizoen zouden er voor moeten zorgen dat het 'performance-verschil' tussen het snelste en langzaamste team kleiner zou worden. Daarnaast zou het ook makkelijker moeten zijn om wiel aan wiel te racen. Lewis Hamilton ziet vooral dat laatste niet terug dit jaar, is zijn conclusie na de eerste drie races van het seizoen.

De nieuwe Formule 1-regels moesten er voor zorgen dat de coureurs elkaar beter konden volgen en de effecten van vuile lucht minimaal bleven, maar in het tweede jaar van het nieuwe tijdperk merken de coureurs toch dat het weer achteruit gaat. Het zorgt ervoor dat het juist lastiger is om kort achter een voorligger te rijden, zonder zelf performance te verliezen. Lewis Hamilton laat na de eerste drie races van dit seizoen zijn licht schijnen op deze situatie. "Het is nog hetzelfde als in het verleden", vertelt hij aan de media, waaronder RacingNews365 . "Vorig jaar was vrij slecht voor ons, met het stuiteren van de wagen en de turbulentie. Dit jaar hebben we het stuiteren niet, dus hebben we minder problemen om wagens te volgen. Het gaat wel iets beter dan bij de vorige generatie wagens, maar de nieuwe regels hebben niet alles geleverd wat men zei dat ze zouden doen. Er zijn nog verbeteringen te maken voor de toekomst."

Vorig jaar onvoorspelbaar

In vergelijking met de Mercedes van 2022 is Hamilton wel blij met de wagen die hij nu rijdt, zo geeft hij aan. "Vorig jaar was de wagen onvoorspelbaar. Nu stuitert hij niet, hoewel er af en toe nog wel kleine naweeën te merken zijn. We hebben een erg goede voorkant, maar niet zo'n sterke achterkant als we gehoopt hadden." "Als je kijkt naar de Red Bulls, hoe snel zij de performance vinden en de snelheid die ze in de bochten mee kunnen nemen: dat komt omdat de achterkant van hun wagen veel sterker is. Onze wagen is dit jaar meer voorspelbaarder en fijner te rijden, maar we zijn er nog niet."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"