Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ongedeerd na crash tijdens Superbike-test

Lewis Hamilton is afgelopen zaterdag tijdens een Superbike-test op het circuit van Jerez de la Frontera onderuit gegaan. De vijfvoudig wereldkampioen liep daarbij geen letsel op en heeft de test kunnen volbrengen.

In tegenstelling tot Max Verstappen, die van Red Bull geen toestemming krijgt om te testen op een motorfiets, heeft Mercedes haar coureur hiervoor wel toestemming verleend. Op het circuit van Jerez de la Frontera kwam de regerend wereldkampioen in actie op een zwarte Yamaha YZF-R1 die speciaal voor deze test was bestickerd met startnummer 44, het nummer van Hamilton in de Formule 1.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldt dat Hamilton tijdens deze test ten val is gekomen, maar dat hij hierbij geen verwondingen heeft opgelopen. Vrij snel na zijn val zat de Brit alweer op zijn motorfiets voor het vervolg van zijn test. Van Hamilton is bekend dat hij een groot liefhebber is van de MotoGP. Daarnaast is hij ambassadeur van het merk MV Agusta en verbond de Brit tevens zijn naam aan een motor, de F4 LH 44, die slechts in een beperkte oplage beschikbaar is.

Viaplay
x
LIVE Sprint Shootout Formule 1 GP China 2024