© Mercedes F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton ongedeerd na crash tijdens Superbike-test

Lewis Hamilton is afgelopen zaterdag tijdens een Superbike-test op het circuit van Jerez de la Frontera onderuit gegaan. De vijfvoudig wereldkampioen liep daarbij geen letsel op en heeft de test kunnen volbrengen.

In tegenstelling tot Max Verstappen, die van Red Bull geen toestemming krijgt om te testen op een motorfiets, heeft Mercedes haar coureur hiervoor wel toestemming verleend. Op het circuit van Jerez de la Frontera kwam de regerend wereldkampioen in actie op een zwarte Yamaha YZF-R1 die speciaal voor deze test was bestickerd met startnummer 44, het nummer van Hamilton in de Formule 1.

Het Italiaanse La Gazzetta dello Sport meldt dat Hamilton tijdens deze test ten val is gekomen, maar dat hij hierbij geen verwondingen heeft opgelopen. Vrij snel na zijn val zat de Brit alweer op zijn motorfiets voor het vervolg van zijn test. Van Hamilton is bekend dat hij een groot liefhebber is van de MotoGP. Daarnaast is hij ambassadeur van het merk MV Agusta en verbond de Brit tevens zijn naam aan een motor, de F4 LH 44, die slechts in een beperkte oplage beschikbaar is.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen