Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ontloopt straf na incident tijdens eerste training in Mexico

Lewis Hamilton krijgt geen straf voor zijn overtreding in de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico. Hij volgde niet de juiste route toen hij even van de baan schoot.

Lewis Hamilton moest zich een kwartier na de eerste vrije training voor de Grand Prix van Mexico melden bij de stewards. Hij was buiten de baan geraakt in bocht één, waarna hij het paaltje aan de verkeerde kant passeerde. Een straf bleef, los van een tik op de vingers, uit. De Mercedes-coureur krijgt een reprimande opgelegd, zijn eerste van het seizoen. Ook Kimi Raikkonen heeft een reprimande gekregen voor eenzelfde actie, de Alfa Romeo-coureur raakte eveneens buiten de baan en passeerde het paaltje langs de verkeerde kant. De FIA liet eerder al weten streng te kijken naar de track limits in Mexico. Tijdens de vrije trainingen komen de coureurs vaak nog weg met een tik op de vingers, maar tijdens de race wordt harder opgetreden.

1456680948217565190

Audio up... en Lewis off! 😬 Voor iets korter dan de bedoeling was genieten van het heerlijke geluid 🔊 Een kleine fout van Hamilton zorgt ervoor dat de audio-lap inkort wordt 😅 #ZiggoSportF1 #F1 #MexicoGP 🇲🇽 pic.twitter.com/wQt8ng5HAy — Ziggo Sport F1 (@ZiggoSportF1) November 5, 2021

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"