Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton ontsnapt aan zware straf na missen FIA-gala

Lewis Hamilton wordt niet bestraft voor zijn afwezigheid bij het verplichte FIA-gala eind vorig jaar. Althans, niet direct.

Hamilton Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts / RacingNews365

Na de voor Lewis Hamilton teleurstellend verlopen seizoensfinale in Abu Dhabi in 2021 schitterde hij door afwezigheid tijdens het FIA-gala. Op die avond werden de prijzen uitgereikt aan de top drie van de Formule 1. Aanwezigheid is voor dat drietal dan ook verplicht en dus gaf de juist aangestelde FIA-president Mohammed Ben Sulayem enkele dagen later aan dat hij Hamilton op zijn gedrag aan zou spreken, daarbij hintend naar een reprimande. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke gridstraf als hij een formele reprimande zou krijgen, die opgeteld zou worden bij eerdere reprimandes.

Echter, in een statement geeft de FIA aan dat Ben Sulayem en Hamilton inmiddels met elkaar hebben gesproken. Niet enkel over zijn afwezigheid tijdens het gala, maar ook over bijvoorbeeld het promoten van diversiteit in de Formule 1. In de passage over Hamiltons afwezigheid staat vermeld dat de Brit erkent dat het belangrijk is om de prestaties van de prijswinnaar te eren. De FIA-president wees Hamilton daarbij op zijn sportieve plicht, zeker gezien zijn status. Een reprimande wordt niet genoemd.

Hamilton bevestigt boete

Echter, eerder in het document staat beschreven dat de FIA-president achter een donatie ter waarde van 50.000 euro staat die Hamilton zou doen ten behoeve van een kansarme student van om hem te helpen een diploma te behalen in de wereld van motorsport.

Het is Hamilton zelf die in de persconferentie eerder vandaag duidelijkheid verschafte over hoe de vork nu werkelijk in de steel zit: "Er zal sprake zijn van een zekere boete, maar we zien er op toe dat dat geld wordt geschonken aan kansarme jongeren die het proberen te maken in engineering in de wereld van motorsport."

Het is duidelijk dat Hamilton en het FIA-document over dezelfde donatie reppen. Hamilton komt er dus vanaf met een boete van 50.000 euro en het geld wordt geschonken aan het goede doel.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

102 reacties

Viaplay
x
Breaking Albon zegt in actie te komen in Singapore: diensten De Vries lijken niet nodig