Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton ontsnapt aan zware straf na missen FIA-gala

Lewis Hamilton wordt niet bestraft voor zijn afwezigheid bij het verplichte FIA-gala eind vorig jaar. Althans, niet direct.

Na de voor Lewis Hamilton teleurstellend verlopen seizoensfinale in Abu Dhabi in 2021 schitterde hij door afwezigheid tijdens het FIA-gala. Op die avond werden de prijzen uitgereikt aan de top drie van de Formule 1. Aanwezigheid is voor dat drietal dan ook verplicht en dus gaf de juist aangestelde FIA-president Mohammed Ben Sulayem enkele dagen later aan dat hij Hamilton op zijn gedrag aan zou spreken, daarbij hintend naar een reprimande. Er werd zelfs gesproken over een mogelijke gridstraf als hij een formele reprimande zou krijgen, die opgeteld zou worden bij eerdere reprimandes. Echter, in een statement geeft de FIA aan dat Ben Sulayem en Hamilton inmiddels met elkaar hebben gesproken. Niet enkel over zijn afwezigheid tijdens het gala, maar ook over bijvoorbeeld het promoten van diversiteit in de Formule 1. In de passage over Hamiltons afwezigheid staat vermeld dat de Brit erkent dat het belangrijk is om de prestaties van de prijswinnaar te eren. De FIA-president wees Hamilton daarbij op zijn sportieve plicht, zeker gezien zijn status. Een reprimande wordt niet genoemd.

Hamilton bevestigt boete

Echter, eerder in het document staat beschreven dat de FIA-president achter een donatie ter waarde van 50.000 euro staat die Hamilton zou doen ten behoeve van een kansarme student van om hem te helpen een diploma te behalen in de wereld van motorsport. Het is Hamilton zelf die in de persconferentie eerder vandaag duidelijkheid verschafte over hoe de vork nu werkelijk in de steel zit: "Er zal sprake zijn van een zekere boete, maar we zien er op toe dat dat geld wordt geschonken aan kansarme jongeren die het proberen te maken in engineering in de wereld van motorsport." Het is duidelijk dat Hamilton en het FIA-document over dezelfde donatie reppen. Hamilton komt er dus vanaf met een boete van 50.000 euro en het geld wordt geschonken aan het goede doel.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden