Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Ontwikkelingsrace van de teams bepalend voor titelstrijd'

Lewis Hamilton is niet tevreden over zijn eigen seizoen, maar staat na vier races 'gewoon' weer aan de leiding in het WK. De F1-coureur voorspelt een ontwikkelingsrace tussen de teams van Mercedes en Ferrari.

Volgende week zondag staat de Grand Prix van Spanje op het programma. Een erg belangrijke race voor de teams, want de eerste Europese race staat in het teken van de upgrades van de teams. Vanaf de wintertests waren de engineers en ontwerpers bezig om de auto's te verbeteren en in Spanje hoopt ieder team de gedroomde stap te zetten. Lewis Hamilton ziet Sebastian Vettel daarbij in zijn Ferrari als belangrijkste concurrent. De ontwikkelingsrace van beide teams gaat de doorslag geven in de strijd om de wereldtitel, zo verwacht de Brit. "Ik denk dat de ontwikkelingsrace dit jaar erg belangrijk is. Het blijft afwachten hoe dat gevecht tussen de teams gaat verlopen. Ik denk dat we nog meer uit onze auto kunnen halen. In Australië begonnen we voortvarend aan het seizoen en sindsdien hebben we wat stapjes gezet, maar hebben we moeite om Ferrari bij te houden." "We hebben er alles aan gedaan om ze op performance te verslaan, maar in Baku waren we nog altijd wat langzamer op de rechte stukken. In de bochten was onze snelheid wel beter."

Ondanks zijn zege in Baku en de leiding in het WK is het voor Hamilton duidelijk dat verslapping direct wordt afgestraft. "Ik denk dat we niet de illusie moeten hebben dat we de snelste auto hebben, of dat we kunnen rusten. Iedereen werkt zo hard als mogelijk en blijft pushen." "Zelf moet ik uitvinden hoe ik meer uit deze auto kan halen. In Australië had ik een goed gevoel in de auto, maar sindsdien niet meer. We moeten dat uitzoeken en oplossen."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"