Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Onze auto is nogal wispelturig, net als ik'

Lewis Hamilton is hard op weg om zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 binnen te halen. De drievoudig wereldkampioen verschijnt tijdens de GP van Japan met maar liefst een voorsprong van 34 punten aan de start. Toch vindt hij niet dat de titelstrijd al een gelopen koers is. Vooral omdat de WO8 hem nog steeds elke race voor een verrassing stelt.

Tijdens de persconferentie in Maleisië liet Hamilton duidelijk zijn onvrede over de prestaties van zijn auto spreken. Hij liet dan ook doorschemeren dat Mercedes het lastig ging krijgen in Japan. Amper een week later heeft de Brit zijn mening wat bijgesteld en gaat hij ervan uit dat de problemen van Maleisië tot het verleden behoren. "De baan in Japan heeft een compleet andere lay-out en de temperaturen zijn hier een stuk lager, dat zou in ons voordeel moeten zijn. Althans, dat hoop ik." Ondanks zijn voorsprong van 34 punten vindt Hamilton niet dat hij rustig achterover kan gaan zitten.

"Mijn huidige voorsprong is nog lang niet comfortabel. Er zijn nog heel veel punten te verdelen en het kan dus nog alle kanten op gaan. Ik wil gewoon de komende vijf races winnen. We moeten dan ook vol in de aanval blijven." Mercedes heeft met de WO8 een goede auto gebouwd maar tegelijkertijd blijft de WO8 een uitdaging voor de coureurs. Teambaas Wolff vergeleek de auto eerder met een diva. Volgens Hamilton lijkt de auto echter verdacht veel op zijn eigen karakter. "Onze auto lijkt verdacht veel op mij. Het potentieel is er maar hij levert je niet altijd wat je graag wilt. Zoals op Silverstone was de auto fantastisch maar in Singapore was het echt een gevecht. Zo blijft het voor mij ook steeds een uitdaging."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"