© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Onze auto is nogal wispelturig, net als ik'

06 okt. 2017 07:15 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton is hard op weg om zijn vierde wereldtitel in de Formule 1 binnen te halen. De drievoudig wereldkampioen verschijnt tijdens de GP van Japan met maar liefst een voorsprong van 34 punten aan de start. Toch vindt hij niet dat de titelstrijd al een gelopen koers is. Vooral omdat de WO8 hem nog steeds elke race voor een verrassing stelt.

Hamilton vindt voorsprong nog niet comfortabel

Tijdens de persconferentie in Maleisië liet Hamilton duidelijk zijn onvrede over de prestaties van zijn auto spreken. Hij liet dan ook doorschemeren dat Mercedes het lastig ging krijgen in Japan.

Amper een week later heeft de Brit zijn mening wat bijgesteld en gaat hij ervan uit dat de problemen van Maleisië tot het verleden behoren.

"De baan in Japan heeft een compleet andere lay-out en de temperaturen zijn hier een stuk lager, dat zou in ons voordeel moeten zijn. Althans, dat hoop ik."

Ondanks zijn voorsprong van 34 punten vindt Hamilton niet dat hij rustig achterover kan gaan zitten.

"Mijn huidige voorsprong is nog lang niet comfortabel. Er zijn nog heel veel punten te verdelen en het kan dus nog alle kanten op gaan. Ik wil gewoon de komende vijf races winnen. We moeten dan ook vol in de aanval blijven."

Mercedes heeft met de WO8 een goede auto gebouwd maar tegelijkertijd blijft de WO8 een uitdaging voor de coureurs. Teambaas Wolff vergeleek de auto eerder met een diva. Volgens Hamilton lijkt de auto echter verdacht veel op zijn eigen karakter.

"Onze auto lijkt verdacht veel op mij. Het potentieel is er maar hij levert je niet altijd wat je graag wilt. Zoals op Silverstone was de auto fantastisch maar in Singapore was het echt een gevecht. Zo blijft het voor mij ook steeds een uitdaging."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen