Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton onzeker over nieuwe Formule 1-regels 2021: "Kan ook slecht aflopen voor de sport"

In het 2021-seizoen zullen de Formule 1-regels drastisch veranderen. Lewis Hamilton is nog niet overtuigd of de veranderingen positief zullen werken en trekt parallellen tussen de nieuwe regels en de Brexit.

Hamilton lewis bakoe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes AMG F1

Er wordt momenteel druk onderhandeld over de voorstellen voor de nieuwe regels, die vanaf het 2021-seizoen hun intrede moeten doen in de Formule 1. Ook de coureurs zijn bij deze gesprekken vertegenwoordigd. Zo was Romain Grosjean in aanloop naar de Grand Prix van Duitsland nog aanwezig bij een meeting met de FIA, waar hij namens alle coureurs vier verbeterpunten voor de Formule 1 deelde met de beleidsbepalers.

RacingNews365 vroeg aan Lewis Hamilton of de coureurs hun inspiratie voor deze verbeterpunten uit ouderwetse Formule 1-bolides hebben gehaald, maar de Engelsman gaf aan dat dat niet het geval was: "Als je naar alle Formule 1-teams, maar ook naar normale autoproducenten kijkt, dan maken ze geen progressie door terug in de tijd te kijken. Het draait allemaal om technologie en de evolutie daarvan, dus de inspiratie voor de nieuwe regels zullen waarschijnlijk niet uit de regels omtrent oude Formule 1-bolides worden geput."

"Of dat een goede ontwikkeling is, dat weet ik niet", vervolgt de Mercedes-coureur. "Binnen de huidige Formule 1-regels zijn er zoveel elementen waar we meer uit kunnen halen en waarop we de sport kunnen verbeteren. De 2021-regels worden een belangrijk kantelpunt voor de Formule 1. Het is eigenlijk net als de Brexit; het kan goed gaan, maar het kan ook helemaal fout aflopen, maar dat weten we pas als het zover is", aldus de vijfvoudig wereldkampioen.

Met medewerking van Joe van Burik.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team