Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton op een roze wolk na tweede plaats in Spanje

Lewis Hamilton kan zijn geluk niet op nadat hij in de Spaanse GP op 24 seconden achterstand de tweede plaats achter Max Verstappen heeft veroverd.

XPB 1212081 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was een mooi gezicht op het Formule 1-podium na de GP van Spanje. Max Verstappen en Lewis Hamilton deelden samen met George Russell het ereschavot en zelden was de zevenvoudig kampioen zo blij met een tweede plaats achter Verstappen.

Met zijn drieën stonden ze te grappen, grollen en elkaar onder te spuiten met champagne. Hamilton was dolblij met zijn tweede plek, nadat hij eerder in het weekend nog twijfelde of hij Q3 zou gaan halen. Maar Mercedes wist het tij te keren en was Ferrari en Aston Martin te snel af.

In gesprek met onder meer RacingNews365 wordt duidelijk hoe happy Lewis is. "Dit was een hele speciale", glundert hij. "Het publiek heeft ons hier geweldig ontvangen en om samen met mijn teamgenoot op het podium te staan is heel speciaal, zeker gezien het avontuur dat we samen hebben beleefd in de jacht op de jongens voor ons. Een geweldige zondag voor ons."

Verstappen Russell Hamilton Spain podium © XPBimages

Mick Schumacher

Daar waar het op vrijdag nog niet bepaald goed ging bij Mercedes, met een twaalfde en elfde tijd in VT1 en VT2 voor Hamilton, zo ging het op zondag van een leien dakje.

"De auto voelde geweldig. Op vrijdag worstelden we met de balans en zaten we ver van de goede balans vandaan. De auto was lastig te besturen, onvoorspelbaar. Van vrijdag op zaterdag hebben we echter goed werk verricht."

Daarbij roemt Hamilton derde coureur Mick Schumacher. "We hebben een geweldig team, met Mick op vrijdagavond in de simulator. Hij heeft geweldig werk verricht, waardoor we de goede kant op zijn gegaan."

"In de race voelde de auto geweldig, maar om eerlijk te zijn kon ik alsnog de rondetijden van Max niet matchen. Maar dat George vanaf P12 naar P3 rijdt, is opmerkelijk. Dus ja, een geweldig resultaat voor het team."

Te vroeg juichen?

Hamilton wil nog niet meteen de vlag uithangen, zeker met de GP van Spanje van 2022 in zijn achterhoofd. Ook toen had Mercedes een opleving, maar de races daarna ging het worstelende team weer verder waar het voor de race in Barcelona was gebleven.

Als hij daar mee geconfronteerd wordt is zijn antwoord duidelijk. "Jup! Normaal gezien zou de auto overal goed moeten zijn als je in Barcelona goed bent en ik denk ook dat we de komende races sterk zullen zijn. Er komen echter momenten dat Aston Martin misschien weer net voor ons staat, of Ferrari, maar de racepace is wel een sterk punt van ons."

"Dat was vorig jaar ook al zo. En dit weekend hebben we onze auto weer beter leren te begrijpen, dus in de toekomst zullen we alleen maar beter worden. We moeten de auto beetje bij beetje sneller maken, om zo het gat naar deze jongens te dichten", zo eindigt hij al doelend op Red Bull zijn verhaal.

Ook interessant:

Verstappen degradeert concurrentie tot veldvulling

Natuurlijk, het was een onemanshow van Verstappen, maar dat betekent niet dat er niks te bespreken valt over bijvoorbeeld Ferrari en Mercedes. Integendeel! Coronel, Dimmers en Mosterdijk doen het volop!

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Formule 1 GP Spanje 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi