Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton op waarde geklopt "Verstappen deed 't geweldig, Red Bull was té snel"

Lewis Hamilton moest zich tevreden stellen met de tweede plaats in de Grand Prix van Nederland. Hij reed de hele race achter Max Verstappen aan zonder een kans werkelijk iets te forceren. Hij weet dat hij en Mercedes op waarde zijn geklopt.

Hamilton Nederland
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Het is een geweldig weekend geweest. Max Verstappen heeft het geweldig gedaan, dus ik wil hem feliciteren. Ik heb vandaag alles gegeven, ging tot het gaatje en pushte zo hard als ik kon, maar zij waren gewoon te snel voor ons", aldus Lewis Hamilton ten overstaan van gelegenheidsinterviewer Robert Doornbos.

Samen met Verstappen had Hamilton heel wat achterblijvers in te halen en dat was geen gemakkelijke opgave: "Het was niet makkelijk om je een weg te banen door de achterblijvers", aldus Hamilton, die verkeer niet als reden aan wil dragen waarom hij Verstappen niet wist bij te halen: "Red Bull had de overhand en het is sowieso lastig om je voorgangers te volgen hier."

Natuurlijk, natúúrlijk zijn er ook woorden van dank voor het Nederlandse publiek: "Ik heb een geweldige tijd gehad hier in Nederland dankzij het publiek, dus dank aan hen. Bedankt dat we hier mochten zijn."

Het hoogtepuntje van de race voor Hamilton?: "De laatste ronde was het mooiste moment van de race. Deze baan is ongelooflijk met een lege tank en over één snelle ronde. Dit is nu één van mijn favoriete banen, dus ik kom hier volgend jaar heel graag weer terug."

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken