© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton opnieuw bovenaan, Verstappen vierde in laatste training Japan

06 okt. 2018 06:02 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton heeft nadat hij al de snelste was in de eerste twee vrije trainingen ook de snelste tijd gereden in de derde oefensessie. Hamilton blijft de beide Ferrari's en Max Verstappen op de vierde plaats voor in een sessie die vroegtijdig klaar is als Nico Hülkenberg in de bandenstapels schiet en een code rood veroorzaakt.

Als om 05:00 uur Nederlandse tijd het licht in de pitstraat op groen springt, zijn er her en der op de baan nog wat vochtige plekken te vinden. Rond het circuit van Suzuka hangen dan nog enkele buien en dus gaat vrijwel iedereen snel naar buiten voor een droge run. Het is Kimi Raikkonen die vroeg in de sessie de snelste tijd noteert en die ook als eerste meldt dat er druppels vallen.

Teamgenoot Sebastian Vettel sluit aan achter Raikkonen, gevolgd door Valtteri Bottas en de beide Red Bulls van Max Verstappen en Daniel Ricciardo. Lewis Hamilton staat dan nog laatste, aangezien hij in zijn snelle ronde rechtdoor schiet in de chicane. Meerdere rijders raken even naast de baan als de regen voorzichtig doorzet.

Na twintig minuutjes is het stil op het circuit. Het is wachten tot de baan nat genoeg is voor regenbanden of juist weer droog genoeg voor slicks. Valtteri Bottas is de eerste die op droogweerbanden weer naar buiten rijdt met nog een klein halfuur te gaan. Al snel volgt iedereen zijn voorbeeld. Sebastian Vettel is de eerste die de tijd van Raikkonen verbetert, maar moet al snel Lewis Hamilton voor zich dulden.

De sessie kent een voortijdig einde als Nico Hülkenberg van de baan schiet en achteruit in de bandenstapels belandt. Het zorgt voor een code rood met nog enkele minuten op de klok. De sessie wordt niet meer hervat. Lewis Hamilton sluit zodoende ook de derde vrije training als snelste af, voor de beide Ferrari's en Max Verstappen.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen