© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton over Baku: "Hoezo Vettel deed het niet met opzet?"

25 dec. 2017 15:00 Wanda Bisschop 0 reacties
Lewis Hamilton had het vooral in de eerste seizoenshelft lastig met Sebastian Vettel. De Duitser schoot met Ferrari ijzersterk uit de startblokken maar vergaloppeerde zich ook waardoor uiteindelijk Hamilton zijn vierde wereldtitel binnen haalde.

Hamilton begreep niks van de reacties van de stewards

Voor het eerst in jaren moest Hamilton af rekenen met een concurrent van een andere team. In voorgaande jaren kwam de strijd altijd van zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg. Nu was het Vettel die zich ontpopte tot zijn grootste uitdager in 2017.

In gesprek met Sky Sports F1 spreekt Hamilton dan ook van een sleutelseizoen.

"Ik wist direct al dat het sleutelseizoen zou worden en dat ik het beste uit mezelf moest halen. Het ging dit seizoen alleen om Vettel en ik moest dan ook week in week uit alles uit de auto halen. Als ik dat niet zou doen, dan doet Sebastian het wel want een viervoudig wereldkampioen is consistent."

Natuurlijk komt het incident tussen de beide kemphanen tijdens de GP van Baku ook uitgebreid aan bod. Achter de Safety Car werd Hamilton namelijk met opzet aangereden door Vettel.

Voor Vettel bleef het incident zonder gevolgen. Iets waar Hamilton nog steeds niks van begrijpt.

"Ik sprak later bepaalde mensen en die zeiden 'hij deed het vast niet met opzet'. Ik had zoiets van 'realiseer jij je niet dat dit de top van de Formule 1 is, we weten allebei hoe we een rechte lijn met een auto moeten rijden'. Dat waren dan ook nog stewards die dan zeiden dat ik misschien wel gelijk had maar ik vroeg me werkelijk af welke race zij hebben zitten kijken."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen