Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton over Baku: "Hoezo Vettel deed het niet met opzet?"

Lewis Hamilton had het vooral in de eerste seizoenshelft lastig met Sebastian Vettel. De Duitser schoot met Ferrari ijzersterk uit de startblokken maar vergaloppeerde zich ook waardoor uiteindelijk Hamilton zijn vierde wereldtitel binnen haalde.

Voor het eerst in jaren moest Hamilton af rekenen met een concurrent van een andere team. In voorgaande jaren kwam de strijd altijd van zijn toenmalige teamgenoot Nico Rosberg. Nu was het Vettel die zich ontpopte tot zijn grootste uitdager in 2017. In gesprek met Sky Sports F1 spreekt Hamilton dan ook van een sleutelseizoen. "Ik wist direct al dat het sleutelseizoen zou worden en dat ik het beste uit mezelf moest halen. Het ging dit seizoen alleen om Vettel en ik moest dan ook week in week uit alles uit de auto halen. Als ik dat niet zou doen, dan doet Sebastian het wel want een viervoudig wereldkampioen is consistent."

Natuurlijk komt het incident tussen de beide kemphanen tijdens de GP van Baku ook uitgebreid aan bod. Achter de Safety Car werd Hamilton namelijk met opzet aangereden door Vettel. Voor Vettel bleef het incident zonder gevolgen. Iets waar Hamilton nog steeds niks van begrijpt. "Ik sprak later bepaalde mensen en die zeiden 'hij deed het vast niet met opzet'. Ik had zoiets van 'realiseer jij je niet dat dit de top van de Formule 1 is, we weten allebei hoe we een rechte lijn met een auto moeten rijden'. Dat waren dan ook nog stewards die dan zeiden dat ik misschien wel gelijk had maar ik vroeg me werkelijk af welke race zij hebben zitten kijken."

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"