Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton over Verstappen/Vettel: 'Was bang erbij betrokken te raken'

Lewis Hamilton zat met dichtgeknepen billen in zijn Mercedes toen hij voor zijn neus Max Verstappen en Sebastian Vettel zag botsen. Hamilton was bang bij het incident betrokken te raken.

Lewis Hamilton had even daarvoor Max Verstappen langszij zien komen en zag toe hoe Max Verstappen en Sebastian Vettel met elkaar in aanraking kwamen. Omdat hij er nog vrij dicht achter zat, was hij bang meegesleurd te worden in de ellende van de twee. "Ik reed richting de apex van de bocht, en opeens zag ik Verstappen en Vettel met hun neus mijn kant op wijzen. Ik kon niet naar binnen sturen, dus moest links ik eromheen. Op dat moment was ik bang dat we zouden botsen op het moment dat zij zouden proberen te keren, maar het liep gelukkig goed af."

Hamilton had overigens wel een momentje met Verstappen eerder in de race. Max Verstappen wilde in bocht zeven buitenom voorbij Hamilton rijden. Op het vuil schoof hij echter van de baan. Het is een actie die Hamilton zelf nooit geprobeerd zou hebben. "Ik zag de beelden later terug, maar ik snapte niet wat hij daar deed. Ik denk dat niemand anders het daar buitenom geprobeerd zou hebben. Maar ik ben blij met de manier waarop Verstappen vandaag reed. Daardoor heb ik de schade nog enigszins kunnen beperken en wat meer punten kunnen sprokkelen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden