Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton pleit voor aanpassingen F1 GP-weekend in Monaco

Lewis Hamilton liep na afloop van de race in Monaco voorop met zijn kritiek op de dodelijk saaie race. De wereldkampioen roept daarom op tot aanpassingen van het raceweekend in de straten van het prinsdom.

"Er wordt altijd groots toegeleefd naar de Grand Prix van Monaco. Het is de meest speciale race van het jaar op een prachtige baan. Helaas valt de race eigenlijk altijd tegen" , zo leidt Hamilton zijn betoog in. "Er kan niks op tegen de pracht van Monaco, maar er zal iets moeten veranderen om de races hier spannender te maken. Eigenlijk zouden we hier niet weg moeten kunnen komen met een éénstopper." Hamilton komt vervolgens met een drietal mogelijk oplossingen: "Misschien duurt de race te lang en moeten we er twee losse races van maken? "

"Misschien moeten we de lay-out van het circuit aanpassen? Ik had het er nog over met prins Albert dat Monaco genoeg straten heeft om het circuit bijvoorbeeld langer te maken." De derde en laatste suggestie is mogelijk de meest vergezochte: "In NASCAR hangt de wedstrijdleiding zonder enige aanleiding de gele vlag uit als het even te saai wordt. Zodoende wordt het veld weer samengevoegd tot één poloton. Ik weet het ook niet precies, maar dit evenement heeft iets nodig dat de boel lekker door elkaar schudt."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden