© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Hamilton pleit voor aanpassingen F1 GP-weekend in Monaco

28 mei 2018 12:40 Jan van der Burgt 2 reacties
Lewis Hamilton liep na afloop van de race in Monaco voorop met zijn kritiek op de dodelijk saaie race. De wereldkampioen roept daarom op tot aanpassingen van het raceweekend in de straten van het prinsdom.

'Ik sprak met de prins over aanpassingen aan het circuit'

"Er wordt altijd groots toegeleefd naar de Grand Prix van Monaco. Het is de meest speciale race van het jaar op een prachtige baan. Helaas valt de race eigenlijk altijd tegen", zo leidt Hamilton zijn betoog in.

"Er kan niks op tegen de pracht van Monaco, maar er zal iets moeten veranderen om de races hier spannender te maken. Eigenlijk zouden we hier niet weg moeten kunnen komen met een éénstopper."

Hamilton komt vervolgens met een drietal mogelijk oplossingen: "Misschien duurt de race te lang en moeten we er twee losse races van maken? "

"Misschien moeten we de lay-out van het circuit aanpassen? Ik had het er nog over met prins Albert dat Monaco genoeg straten heeft om het circuit bijvoorbeeld langer te maken."

De derde en laatste suggestie is mogelijk de meest vergezochte:

"In NASCAR hangt de wedstrijdleiding zonder enige aanleiding de gele vlag uit als het even te saai wordt. Zodoende wordt het veld weer samengevoegd tot één poloton. Ik weet het ook niet precies, maar dit evenement heeft iets nodig dat de boel lekker door elkaar schudt."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen