Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton racet 'voorzichtiger dan ooit' door acties van Verstappen

Lewis Hamilton is extra op zijn hoede als hij in gevecht is met Max Verstappen. Om een touché of zelfs een uitvalbeurt te voorkomen moet hij extra voorzichtig racen tegen de Nederlander.

Terwijl het einde van het Formule 1-seizoen nadert is Lewis Hamilton naar eigen zeggen sneller en beter in vorm dan ooit tevoren. De regerend wereldkampioen moet echter toegeven dat hij extra voorzichtig als het gaat om een inhaalactie of verdedigingsactie bij Max Verstappen. In Brazilië werd weer duidelijk dat de Red Bull-rijder geen centimeter overhoudt in het verdedigen van zijn positie. "Je moet heel voorzichtig zijn daarmee, voorzichtiger dan ooit", legt Hamilton uit in gesprek met Auto, Motor und Sport . "Je moet weten wat je te wachten staat en bereid zijn om een aanvaring te voorkomen." "Zelfs al moet je buiten het circuit rijden, want je wil natuurlijk wel de race uitrijden. Als je te koppig bent en je positie verdedigt, dan ga je crashen", aldus Hamilton. Op Silverstone en op Monza zagen we hier het bewijs van. De twee coureurs gunden elkaar te weinig ruimte, wat leidde tot spraakmakende crashes.

Verstappen 'niet de eerste coureur die dit doet'

Hamilton deed er naar eigen zeggen alles aan om een botsing met Verstappen in Brazilië te voorkomen. "Ik ben altijd best redelijk in dit soort situaties, vind ik." De ervaring van de zevenvoudig wereldkampioen helpt hem hierbij. Zijn titelrivaal van 2021 is volgens Hamilton niet de eerste die keihard verdedigt en de limiet opzoekt. "Nu ik wat ouder ben, kijk ik wat meer naar de karakteristieken van de andere coureurs en hun persoonlijke achtergrond", legt de Mercedes-coureur uit. "Hoe je bent opgegroeid heeft een impact op hoe je je gedraagt, dus dat probeer ik altijd te begrijpen." Al met al heeft Hamilton geleerd om soms niet alles te riskeren bij een aanval. "Je moet slimmer zijn. Soms verlies je wat punten. Het gaat echter niet alleen over mij, ik heb tweeduizend werknemers achter me staan. Het is egoïstisch als ik blijf rijden waar ik wil rijden en daardoor de race niet kan uitrijden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"