Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton reageert op geïrriteerde Verstappen: "Dat is racen!"

Max Verstappen en Lewis Hamilton kwamen elkaar in Australië tot twee maal toe tegen op de baan. In het eerste geval troefde de Brit zijn concurrent af, tot onvrede van de regerend kampioen. Hij reageert op het gevecht met Verstappen.

In de eerste ronde van de Australische Grand Prix kwamen Max Verstappen en Lewis Hamilton elkaar tegen in de derde bocht. De Nederlander was niet lekker weggekomen vanaf poleposition en werd in bocht één al verschalkt door George Russell. Twee bochten later dook Lewis Hamilton in een gat en zo wist ook hij de Red Bull-coureur af te troeven. Terugkijkend op het gevecht vond Verstappen dat de regels niet goed werden gevolgd , omdat hij ter hoogte van de apex voor Hamilton reed en hij daarom recht had op meer ruimte, die hij van Lewis niet kreeg. Nog wat later zei Verstappen dat hij het misschien iets anders aan had kunnen pakken. "Ik was best voorzichtig. Misschien had ik wat agressiever kunnen zijn. Aan de andere kant wilde ik geen schade oplopen, want ik wist dat ik een snelle auto had, snap je? Eén plek, of twee, verliezen was dan ook niet het einde van de wereld", aldus de regerend wereldkampioen. Check hieronder nog eens het moment. Het artikel gaat daaronder verder.

Hamilton blij

Hamilton finishte uiteindelijk als tweede achter Verstappen, waar hij blij verrast mee was. "Het kwam heel onverwacht. We waren compleet verrast door de tweede en derde plek in de kwalificatie en dat heeft het team een enorme boost gegeven." "Het betekende dat we op zondag een kans hadden om Verstappen op zijn minst in te halen. Dat lukte ons allebei en we hadden even een Mercedes 1-2. Max kwam op een gegeven moment natuurlijk voorbij gecruised, maar het was een leuke race."

Hamilton: "Best mooi!"

Als Lewis gevraagd wordt naar zijn reactie op zijn gevecht met Max, is hij een andere mening toegedaan dan de Nederlander. "Ik vond hem best mooi!", zo verwijst hij naar zijn inhaalactie. "Max remde vroeg en ik laat. Ik zat helemaal aan zijn binnenkant en volgens mij gaven we elkaar allebei de ruimte. Ik dwong hem niet van de baan en hij stuurde niet op mij in. We raakten elkaar niet. Dat is racen", aldus de zevenvoudig kampioen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'