Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Red Bull en Ferrari hebben meer progressie geboekt'

Na vier jaren waarin Mercedes de Formule 1 op alle fronten domineerde, lijkt 2018 de grote ommekeer te worden. Hoewel Hamilton momenteel het klassement aanvoert, voelt hij de hete adem van Ferrari en Red Bull in zijn nek.

Maar liefst vier races moesten de zilverpijlen wachten op hun eerste overwinning in 2018 maar de zege in Baku bezorgde Hamilton wel de leiding in het WK. Hierdoor lijkt de volgorde weer te zijn hersteld maar zelf ziet de regerend wereldkampioen dat duidelijk anders. "Ik denk dat Ferari en Red Bull duidelijk stappen hebben gezet. Ook wij hebben wel progressie gemaakt maar zij hebben meer progressie geboekt. Ook het gat met de andere teams is een stuk kleiner geworden," aldus Hamilton in gesprek met Crash.net. Hamilton heeft ook wel een verklaring voor het feit dat de concurrentie dichterbij is gekomen. "Het is altijd gemakkelijker om in te lopen. Wat wij de laatste vier jaar hebben gedaan, het echte pionierswerk, is een stuk lastiger. Wij hebben het echt ongelofelijk goed gedaan."

"Bij Mercedes zijn we gewend om vanaf de eerste race vooraan te staan terwijl er op de achtergrond nog genoeg werk verzet moest worden. Op dit moment staan we nog niet waar we willen staan maar het gaat om kleine verschillen." Hamilton verwacht dan ook dat de strijd met Ferrari en Red Bull nog intenser wordt maar stelt ook dat een vijfde wereldtitel hem dan alleen maar meer voldoening geeft. "We zijn nog steeds hetzelfde team en ik geloof dat we met dit team voor beide titels kunnen vechten. Ferrari is momenteel op haar best en ook Red Bull is bijna op haar best. Het wordt lastig maar als we erin slagen om te presteren zoals we in voorgaande jaren hebben gedaan, dan wordt het onze beste teamprestatie ooit."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"