© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton: "Red Bull is altijd sterk in training, slecht in kwalificatie"

24 nov. 2018 13:15 René Oudman 0 reacties
Tijdens de vrijdagtrainingen op het Yas Marina Circuit kon Red Bull Racing het tempo van Mercedes aardig pareren, wat heet: Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren in beide sessies rapper dan wereldkampioen Lewis Hamilton. De 33-jarige Brit maakt zich echter geen zorgen om wat betreft de kwalificatie.

Hamilton wist dit seizoen tien polepositions bijeen te rijden en streeft er naar om er elf van te maken in Abu Dhabi. Dat de Red Bulls snel zijn in trainingsmodus doet de vijfvoudig kampioen weinig: de Mercedes-coureur verwacht dat Ricciardo en Verstappen er tijdens de kwalificatie niet aan te pas komen.

Voor Hamilton Red Bulls kansen belicht, analyseert hij het rijden in de brandende zon en in de avonduren. Aangezien de Europese tijden aan worden gehouden, maar het in Abu Dhabi drie uur later is dan in Nederland, worden sessies in verschillende omstandigheden gehouden. "Er is een behoorlijk temperatuursverschil, de baan is 's avonds liefst vijftien grader kouder!"

"De eerste en de derde vrije training zijn eigenlijk nutteloos", merkt Hamilton concluderend op. "Als we kijken naar het tempo van Red Bull Racing: zij zijn de laatste tijd constant sterk in de trainingen. Daarna komen ze niet mee in de kwalificatie, om in de race wederom vooraan mee te strijden. Ik denk dat het hier in Abu Dhabi niet anders zal zijn."

Hamilton won de Grand Prix van Abu Dhabi driemaal, te weten in 2011, 2014 en 2016.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen