Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
F1-nieuws

Hamilton: "Red Bull is altijd sterk in training, slecht in kwalificatie"

Tijdens de vrijdagtrainingen op het Yas Marina Circuit kon Red Bull Racing het tempo van Mercedes aardig pareren, wat heet: Max Verstappen en Daniel Ricciardo waren in beide sessies rapper dan wereldkampioen Lewis Hamilton. De 33-jarige Brit maakt zich echter geen zorgen om wat betreft de kwalificatie.

Hamilton wist dit seizoen tien polepositions bijeen te rijden en streeft er naar om er elf van te maken in Abu Dhabi. Dat de Red Bulls snel zijn in trainingsmodus doet de vijfvoudig kampioen weinig: de Mercedes-coureur verwacht dat Ricciardo en Verstappen er tijdens de kwalificatie niet aan te pas komen.

Voor Hamilton Red Bulls kansen belicht, analyseert hij het rijden in de brandende zon en in de avonduren. Aangezien de Europese tijden aan worden gehouden, maar het in Abu Dhabi drie uur later is dan in Nederland, worden sessies in verschillende omstandigheden gehouden. "Er is een behoorlijk temperatuursverschil, de baan is 's avonds liefst vijftien grader kouder!"

"De eerste en de derde vrije training zijn eigenlijk nutteloos", merkt Hamilton concluderend op. "Als we kijken naar het tempo van Red Bull Racing: zij zijn de laatste tijd constant sterk in de trainingen. Daarna komen ze niet mee in de kwalificatie, om in de race wederom vooraan mee te strijden. Ik denk dat het hier in Abu Dhabi niet anders zal zijn."

Hamilton won de Grand Prix van Abu Dhabi driemaal, te weten in 2011, 2014 en 2016.