Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Red Bull verslaan zal lastig worden'

Lewis Hamilton toont zich na zeven dagen testen op het circuit van Barcelona onder de indruk van Red Bull. De viervoudig wereldkampioen verwacht dat het lastig wordt om Verstappen en Ricciardo te verslaan.

Mercedes probeert al de hele winter lang om de favorietenrol bij de concurrentie neer te leggen. Ondanks de pogingen van het Duitse team, ziet nagenoeg iedereen hen weer als de titelfavoriet. Lewis Hamilton hoopt dat het een spannend seizoen wordt, zo laat hij in Barcelona weten. "Ik hoop dat er meer teams kunnen vechten voor de wereldtitel. Dat is goed voor de Formule 1." " Zelf ben ik hoopvol gestemd en ik verwacht dat het een uitdaging wordt om Red Bull te verslaan. Hun auto ziet er fantastisch uit. Van Ferrari heb ik nog geen beeld, maar ik verwacht dat zij er ook zullen staan."

Het team van Mercedes was donderdag ijzersterk tijdens de lange runs. Analyses wezen uit dat Bottas tot een volle seconde per ronde sneller was dan Verstappen en Vettel tijdens hun race simulaties. Snelle tijden op zachte banden zagen we nog niet van de kampioen. Hamilton weet dan ook niet hoe hij de tijd van Vettel, een 1.17,182, in moet schatten. Het is een officieus baanrecord op het circuit van Barcelona. "Ik heb nog geen idee of het een goede tijd is. We weten niet of het een kwalificatiesimulatie was of niet. Tijden zijn niet zo belangrijk tijdens het testen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden