© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton: 'Red Bull verslaan zal lastig worden'

09 mrt. 2018 09:07 Ruud Dimmers 0 reacties
Lewis Hamilton toont zich na zeven dagen testen op het circuit van Barcelona onder de indruk van Red Bull. De viervoudig wereldkampioen verwacht dat het lastig wordt om Verstappen en Ricciardo te verslaan.

Mercedes heeft nog geen low fuel run gedaan

Mercedes probeert al de hele winter lang om de favorietenrol bij de concurrentie neer te leggen. Ondanks de pogingen van het Duitse team, ziet nagenoeg iedereen hen weer als de titelfavoriet.

Lewis Hamilton hoopt dat het een spannend seizoen wordt, zo laat hij in Barcelona weten.

"Ik hoop dat er meer teams kunnen vechten voor de wereldtitel. Dat is goed voor de Formule 1." 

"Zelf ben ik hoopvol gestemd en ik verwacht dat het een uitdaging wordt om Red Bull te verslaan. Hun auto ziet er fantastisch uit. Van Ferrari heb ik nog geen beeld, maar ik verwacht dat zij er ook zullen staan." 

Het team van Mercedes was donderdag ijzersterk tijdens de lange runs. Analyses wezen uit dat Bottas tot een volle seconde per ronde sneller was dan Verstappen en Vettel tijdens hun race simulaties.

Snelle tijden op zachte banden zagen we nog niet van de kampioen. Hamilton weet dan ook niet hoe hij de tijd van Vettel, een 1.17,182, in moet schatten. Het is een officieus baanrecord op het circuit van Barcelona.

"Ik heb nog geen idee of het een goede tijd is. We weten niet of het een kwalificatiesimulatie was of niet. Tijden zijn niet zo belangrijk tijdens het testen." 

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen