Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton: "Red Bull ziet er bizar snel uit, maar Mercedes is het beste team"

Lewis Hamilton heeft er alle vertrouwen in dat zijn team dit seizoen weer de beste kan zijn. Ook al moet Mercedes volgens hem in de achtervolging op Red Bull en Ferrari, nog steeds heeft hij het beste team.

Hamilton Sainz Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Bahrain Int. Circuit

Lewis Hamilton kwam niet met al te veel vertrouwen uit de testdagen, maar de Brit gelooft heilig in zijn team. Volgens hem leken veel concurrenten heel snel te zijn op weg naar het nieuwe seizoen.

"De testdagen waren lastig", vat hij nogmaals samen op een evenement tijdens de Expo 2020 in Dubai. "Er waren veel auto's die er snel uit zagen. Alfa Romeo bijvoorbeeld, met Valtteri (Bottas, red.) die erg snel was. De Red Bull ziet er bovendien bizar snel uit op het moment, net als de Ferrari's."

Mercedes is het beste team

Toch heeft Hamilton daags na de testdagen al een wat positievere kijk op het geheel. "De testdagen waren zwaar, maar het mooie is dat ik straks een gesprek heb met de mensen in de fabriek in Brixworth, om te praten over de motor, de driveability en hoe we daar meer uit kunnen halen deze week."

"Daarna heb ik een andere call met de engineers in de fabriek in Brackley. Dan gaan we praten over hoe we de W13 kunnen verbeteren, hoe we het gestuiter kunnen stoppen en de maximale performance eruit kunnen persen."

Volgens Hamilton moet dat helemaal goed komen, ook al lijken sommige concurrenten nu sneller: "Mercedes is het beste team, zonder twijfel", aldus de Brit, die de jacht op de achtste titel komend weekend opent.

"Die achtste titel zou geweldig zijn. Het is onmogelijk om de weten hoe de toekomst eruit ziet en hoe het zou voelen, maar iets doen dat nog nooit iemand gepresteerd heeft, zou mind blowing zijn.

Ook interessant:

Brede grijns Red Bull zegt genoeg over titelkansen Verstappen

In de podcast van RacingNews365 bekijken we de titelkansen van Verstappen, de concurrentie van Ferrari en hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk een verrassing voor jullie! Volg hier snel de laatste aflevering!

Formule 1 GP Bahrein 2022 RN365 Nieuwsdossier

38 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull