Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton: 'Risico's die Max Verstappen neemt maken hem een geweldige coureur'

Lewis Hamilton en Max Verstappen kwamen elkaar in Bahrein en China tegen op de baan. In Bahrein kwam het zelfs tot een touche, maar Hamilton gaat niet anders racen tegen Verstappen.

De bewondering van Hamilton voor de jonge Verstappen steekt hij vaak niet onder stoelen of banken. De viervoudig kampioen gaf al vaak aan dat hij geniet van de pas 20-jarige Max en al zijn bravoure. In Baku herhaalt Hamilton deze woorden min of meer. Zijn mening over Verstappen is niet ineens veranderd na een paar 'wilde' races. "Ik ga niet anders tegen Verstappen racen op basis van de afgelopen races. Hij rijdt al vier seizoenen in de Formule 1 en ik ben me bewust van de risico's dit Max durft te nemen."

"Dat maakt hem ook tot de geweldige coureur die hij is. Ik ga echter mijn eigen rijstijl niet aanpassen voor Max en zal in de toekomst op dezelfde manier tegen hem racen", laat de Brit op de officiële F1-site weten. Voor aanvang van het F1-seizoen liet Hamilton al weten dat hij uitkijkt naar de gevechten tussen hem en de jonge Verstappen.

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"