Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton roept op tot verandering voor GP Monaco

Er is al jaren discussie of de Grand Prix van Monaco op de kalender moet blijven staan. Lewis Hamilton vindt dat er wel iets moet veranderen.

Hamilton Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Monaco, je houdt ervan óf je haat het. De krappe straten staan garant voor spektakel, maar tegelijkertijd is het onmogelijk om er tijdens de race in te halen. Daarom ontstaan er ook discussies of de iconische race nog wel op de kalender moet blijven staan. Lewis Hamilton vindt van wel, al heeft hij het liefst dat er iets wordt aangepast.

"Monaco blijft Monaco, er is niet veel veranderd", stelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "De auto's worden groter en er vinden mogelijk botsingen plaats. Ik zou graag zien dat we grotere wegen en een breder circuit hebben, maar ik denk dat dat nooit gaat gebeuren. Het is een kleine plaats, de race blijft redelijk hetzelfde en we maken één pitstop."

Hamilton heeft wel wat ideeën om de Grand Prix aantrekkelijker te maken. "Ik zou voorstellen om speciale banden voor deze race te ontwikkelen, zodat we meer pitstops moeten maken. Ze kunnen met een specifiek weekend op de proppen komen, we hebben ook sprintraces. Ik denk ook echt dat er een nieuwe formule moet komen, maar dat is mijn mening. Jullie vallen misschien in slaap tijdens de race!"

Toch blijft de zevenvoudig wereldkampioen het een mooi evenement vinden. "Monaco zal altijd in het lijstje met Silverstone en Monza staan, omdat het de kroonjuwelen van onze sport zijn."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap