Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton snapt niets van set-up Russell: "Normaal de verkeerde keuze"

Lewis Hamilton vindt de keuzes van George Russell in het afstellen van de Mercedes-bolide 'vaak de verkeerde keuze', maar hij geeft wel toe dat het in Saoedi-Arabië de betere afstelling was.

Hamilton Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

In Saoedi-Arabië startte Lewis Hamilton vanaf de zevende plaats, waarbij hij voor een alternatieve strategie koos om nog kans te maken op een betere finish. De Mercedes-coureur startte op de harde band en kon tijdens een safety car een pitstop maken, waarna hij de vijfde plaats in handen kreeg.

Verder naar voren rijden en teamgenoot George Russell uitdagen, dat lukte echter niet. De jongere Brit werd uiteindelijk vierde. Na afloop van de race was Hamilton niet geheel tevreden. "We hebben als team geweldige punten gehaald, daar ben ik dankbaar voor. De strategie werkte echter niet bij mij", zei hij bij Sky Sports.

"De afstelling was een beetje verkeerd. Ik denk dat als ik de afstelling van George had gebruikt, ik er beter voor had gestaan. Er is veel om aan te werken, maar er zijn positieve punten om mee te nemen naar de volgende race."

Verkeerde keuze voor Hamilton

Op de vraag hoeveel inbreng de coureurs hebben in het bepalen van de strategie en het afstellen van de auto, antwoordt Hamilton: "Daar werken we altijd aan. Het was een 50/50 keuze. Ik koos voor de ene richting, George voor de andere. Het is normaal zo dat zijn richting de verkeerde keuze is, maar hier werkte het toevallig.

Door de verkeerde afstelling kon Hamilton naar eigen zeggen het tempo van Russell 'slechts evenaren in plaats van sneller te zijn'. De focus van Hamilton ligt echter niet alleen op het verbeteren van zichzelf, maar op het verbeteren van het hele team. "Ik zal keihard werken om ervoor te zorgen dat we allemaal beter zijn", aldus de Mercedes-coureur.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1