Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton sneert naar Marko en criticasters: "Niemand houdt mij tegen"

Lewis Hamilton is helemaal klaar met de kritiek en wilde geruchten dat hij de F1 gaat verlaten. De Brit zegt zelfs sterker te worden van alle kritiek.

Hamilton Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Lewis Hamilton kent allesbehalve een droomstart van zijn seizoen. De zevenvoudig wereldkampioen vloog er zelfs al tweemaal vroeg in de kwalificatie uit en wist in de laatste race zelfs geen WK-punten te veroveren.

Het leverde hem veel kritiek op van fans en personen binnen de Formule 1. Red Bull-adviseur Helmut Marko reageerde cynisch dat de Brit misschien toch had moeten stoppen aan het einde van vorig seizoen.

Dat soort quotes gebruikt Lewis Hamilton naar eigen zeggen juist als brandstof om volle bak door te blijven gaan, zo legt hij uit tegenover de camera van Sky Sport.

"Mensen houden van je als het goed gaat, maar houden ervan na te trappen als het niet goed gaat. Dat hoort bij het leven. Ik heb voorbeelden meegemaakt van mensen die ik bewonderde toen ik opgroeide, maar die (ook binnen deze sport) enkele uitlatingen hebben gedaan die niet bijzonder respectvol zijn naar mij toe."

Kritiek speelt Hamilton in de kaart

"Maar ik gebruik dat als brandstof en zet dat om in iets positiefs. Ik kom sterker terug, net als wij als team sterker terug zullen komen. Vier slechte races, of zes of tien slechte races zullen mij er niet van weerhouden te doen waar ik van hou. Ik race al 29 jaar lang. Ik heb meer slechtere perioden gekend dan deze periode en ook toen kwam ik terug."

"Het gaat er niet om hoe je valt, maar om hoe je opstaat. Niets wat wie dan ook zegt of doet, zal mij tegenhouden", zo besluit de zevenvoudig wereldkampioen getergd.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Miami 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

30 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x