© Mercedes

Nieuwsoverzicht

Hamilton snelste, Verstappen P4 in laatste training GP Abu Dhabi

24 nov. 2018 12:00 Jan van der Burgt 0 reacties
Lewis Hamilton heeft de derde en laatste vrije training in Abu Dhabi als snelste weten af te sluiten. Hij bleef daarmee de beide Ferrari's en Max Verstappen op P4 voor.

Het is even na de klok van 11:00 uur Nederlandse tijd Sergey Sirotkin die als eerste een tijd op de klokken brengt, gevolgd door teamgenoot Lance Stroll. Max Verstappen staat nog naast de auto en meldt zich pas na 25 minuten op het asfalt.

In die eerste run meldt Verstappen zich direct in de top drie, op het moment dat Sebastian Vettel de snelste tijd in handen heeft. Doordat Lewis Hamilton de tweede plek inneemt, worden de eerste drie plekken ingenomen door drie verschillende teams, iets wat we de laatste tijd vaker hebben gezien. Verstappen rijdt zijn run op ultrasofts, de mannen om hem heen op de zachtere hypersofts.

Even daarvoor was het Sauber-coureur Charles Leclerc die voor gele vlaggen zorgde door in de laatste sector achterwaarts de baanafzetting in te schuiven. De achtervleugel ging eraan, maar de Monegask wist op eigen kracht weer de pits te bereiken.

Ook Kimi Raikkonen wist de spotlights op zich gericht door in eerste instantie naar binnen te komen, om op het allerlaatste moment te besluiten toch maar buiten te blijven. Hij rijdt daarmee over dubbele witte strepen, hetgeen hem op een onderzoekje komt te staan.

Als met nog ruim een kwartier door de meesten nog een nieuw setje hypersofts wordt aangesproken, wordt de rangorde nog aardig door elkaar geschud. Het is Hamilton die de koppositie overneemt, met Kimi Raikkonen in zijn kielzog. Max Verstappen, inmiddels afgezakt, klimt op die hypersofts weer naar de vierde plaats.

In de slotminuten dienen zich problemen aan voor Daniel Ricciardo, alwéér. De RB14 valt halverwege het circuit compleet stil, waarop de Australiër zijn bolide achter de vangrails tot stilstand brengt.

Terwijl de vlag al uithangt, zorgen Pierre Gasly en Romain Grosjean in een Frans onderonsje voor een opmerkelijk moment. Pierre Gasly stuit in zijn laatste vliegende ronde op de Haas-coureur, waarbij de twee elkaar zijdelings raken, met een hoop lawaai en ontstemdheid op de boordradio tot gevolg.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen