© Getty Images/Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Hamilton soleert naar zege, fraaie P2 Verstappen in GP Singapore

16 sep. 2018 16:06 Jan van der Burgt 1 reacties
Lewis Hamilton heeft op overtuigende wijze en tegen alle vroege verwachtingen in de Grand Prix van Singapore op zijn naam geschreven. Max Verstappen vergezelde hem na een foutloze race op het podium, samen met Sebastian Vettel.

Bij de start van de race blijft de top drie in eerste instantie ongewijzigd. Max Verstappen slaat een eerste aanval van Sebastian Vettel af, maar moet op het eerste rechte stuk zijn meerdere in de Ferrari-power erkennen. Met gematigd tempo voltooit hij de eerste ronde dus als derde. Gematigd tempo, omdat de Force India-coureurs elkaar in de derde bocht raken, waardoor Esteban Ocon in de muur belandt. De safety car wordt naar buiten geroepen, waardoor Bernd Mayländer in elf edities de honderd procent score behoudt.

Als na vier ronden de wedstrijd hervat wordt, verandert er aan kop niks. Max Verstappen lijkt even onder druk van Valtteri Bottas te staan, maar als hij in zijn ritme komt, houdt hij enige tijd netjes het midden tussen Sebastian Vettel en Valtteri Bottas, totdat hij langzaam begint in te lopen op de Ferrari-coureur.

Na vijftien ronden is het Sebastian Vettel die als eerste de hypersofts inruilt voor de ultrasofts. Het geeft de tweede plaats aan Verstappen, die een ronde later de leiding erft als ook Lewis Hamilton naar binnen komt. Hamilton gaat naar de softs om de race daarop uit te rijden en komt vóór Vettel terug op de baan. Drie ronden later is het de beurt aan Verstappen om de softs te gaan halen. Bij het uitrijden van de pitstraat zit hij aan de binnenkant naast Vettel en prikt hij 'm ervoor. Hij pakt zodoende virtueel de tweede plaats terug door langer door te rijden. "Yes!", klikt het over de boordradio.

De dreiging van regen hangt voortdurend boven de Grand Prix, maar zet nooit door. De opmars van Vettel op de ultrasofts zet evenmin door, waardoor Verstappen relatief eenvoudig vasthoudt aan de tweede plaats. De spanning zit hem veel meer in bijvoorbeeld het gevecht om de dertiende plaats. Sergio Perez zit rondenlang vast achter Sergey Sirotkin. Als hij hem er dan wél naast zet, laat Sirotkin hem staan, waarop Perez doodleuk tegen de Williams aan stuurt. De lekke band en het schaamrood op de kaken zijn voor Perez.

In diezelfde regionen stuit Lewis Hamilton op verkeer. Het stelt Max Verstappen in staat het gat naar de Mercedes-coureur in één keer dicht te rijden. Ook de Nederlander komt echter niet gemakkelijk aan de achterblijvers voorbij en dus slaat Hamilton opnieuw een gaatje, wat hij uitbreidt tot zo'n vier seconden.

Het is een marge waar Hamilton richting de streep wat mee speelt, maar hij geeft niks cadeau. Zo soleert Hamilton naar de zege, gevolgd door Max Verstappen en Sebastian Vettel. Valtteri Bottas beslecht een gevecht om P4 met Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo in zijn voordeel.

Best of the rest is Fernando Alonso, die laat zien dat hij nog altijd heel veel snelheid in zich heeft op een circuit waar de rijder het verschil kan maken. Achter hem maken Carlos Sainz, Charles Leclerc en Nico Hülkenberg de top tien compleet.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen