Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton spreekt Verstappen tegen: "Max wil mij niet als teamgenoot"

Informeerde Lewis Hamilton nou bij Red Bull of andersom? Volgens de Mercedes-coureur ging het allemaal net iets anders dan gemeld en dat wil hij duidelijk maken ook.

Verstappen Hamilton
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Red Bull-verhaal van Lewis Hamilton houdt de gemoederen bezig. Christian Horner meldde dat de Mercedes-coureur eerder dit jaar had geïnformeerd naar een stoeltje bij Red Bull. Hamilton reageerde op zijn beurt stomverbaasd en stelde juist dat Horner hem had gecontacteerd. De zevenvoudig wereldkampioen is wel bereid om die stelling verder toe te lichten, wat een merkwaardig verhaal oplevert.

"Nee, ik ben niet naar Red Bull gestapt", is Hamilton stellig tegenover onder andere RacingNews365. "Ik heb dat gegeven ook bij mijn team gecheckt en niemand heeft met Red Bull gesproken. Zij probeerden ons juist te benaderen..."

De manier waarop is merkwaardig te noemen. "Ik vond thuis mijn oude telefoon, zette hem aan en kreeg honderden berichtjes binnen. Eentje daarvan was van Horner, met de vraag of we samen konden gaan zitten en praten aan het einde van het seizoen. Dat was ongeveer een maand nadat hij het berichtje had verstuurd. Ik reageerde door hem te feliciteren met een geweldig jaar en te zeggen dat ik hopelijk snel weer tegen ze kan strijden. Hij reageerde met dezelfde strekking."

Hamilton informeerde Wolff en spreekt Verstappen tegen

Verstappen kreeg ook een vraag over Hamilton in de persconferentie en stelde dat hij het niet erg zou vinden om de Brit als teamgenoot te hebben. Hamilton denkt daar anders over. "Persoonlijk zou ik het mooi vinden om tegen Max te racen in dezelfde auto, maar ik denk niet dat hij mij als teamgenoot wil."

Hamilton gaat verder door te stellen dat hij Mercedes-teambaas Toto Wolff op de hoogte heeft gebracht van het verhaal. "Ik heb het aan Toto verteld, zeker toen dit verhaal naar buiten kwam. Ik heb veel respect voor hem en we hebben een geweldige relatie. Bovendien wilde ik ook dat het team het wist, want mensen denken hier over na en het is nooit positief."

Horner stelde in hetzelfde verhaal dat Hamilton ook met Ferrari had gesproken. De Brit reageert verbolgen. "Er zijn hier veel mensen die ervan houden om mijn naam in gesprekken te laten vallen. Als je je een beetje alleen voelt en weinig aandacht krijgt, is het perfect om zoiets te doen. Ik ken Jock Clear en Fred Vasseur goed, dus ik praat altijd met ze. Verder gaat het niet."

Wint Max Verstappen of een andere gekozen favoriet in Singapore? Dan betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen trekt heldere conclusie over controversiële McLaren-achtervleugel