Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton springt op de bres voor Perez: "Red Bull helpt hem niet"

Lewis Hamilton neemt het op voor Red Bull-rijder Sergio Perez, die een moeilijke tijd heeft bij het topteam. De zevenvoudig wereldkampioen weet echter waar zijn Mexicaanse collega toe in staat is.

Hamilton Perez Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Terwijl Max Verstappen al even de wereldkampioen Formule 1 is van dit seizoen, moet Sergio Perez strijden om de tweede plaats in het kampioenschap. Met 39 punten voorsprong op de nummer drie, Lewis Hamilton, die gediskwalificeerd werd in de Verenigde Staten, gaat dat nu een stuk beter. Het verschil tussen het tweetal van Red Bull is echter groot, gekeken naar de prestaties op de baan.

Hamilton, die dus ook jaagt op de tweede plaats in het klassement, neemt het nu op voor Perez. Tegenover Fox Sports Mexico zegt hij: "Ik denk dat zijn team hem helemaal niet helpt. Ik weet dat Red Bull uit veel teamleden bestaat, maar er zijn mensen die psychologisch invloed op hem hebben en niet achter hem staan. Als ik elk weekend zulke negatieve dingen over mezelf zou horen, zou dat heel lastig zijn voor me."

"Hij verkeert zich dus in een lastige omgeving, maar ik denk dat hij goed weet hoe hij daarmee moet omgaan", aldus de Mercedes-coureur, die Perez complimenteert ondanks een aantal tegenvallers dit jaar: "Dit is een veeleisende sport, maar ik wil benadrukken dat Perez altijd herstelt, opstaat en het blijft proberen."

"Iets wat ik ook kan verzekeren is dat Mexico een goed weekend kan zijn, waar hij zichzelf kan laten zien. Toen ik op Silverstone was (thuiscircuit van Hamilton, red.), werd ik ook extra gemotiveerd. Dat zal ongetwijfeld iets zijn wat hij hier ook zal hebben", zo sluit de zevenvoudig kampioen af.

De reacties onder dit artikel zijn uitgeschakeld vanwege meerdere ongepaste comments.

Voorspel en win

Visual voorspelgame 2023

Wie wint de Grand Prix van Mexico 2023?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Mexico 2023 RN365 Nieuwsdossier

Viaplay
x
Max F1-baas voorspelt dat 'legende' Verstappen wordt vervangen