Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton staat versteld van Verstappen en Red Bull: "Dat is ongelofelijk!"

Lewis Hamilton eindigde op de vijfde plaats in de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De zevenvoudig wereldkampioen staat versteld van het verschil met Max Verstappen, vooral in de bochten op hoge snelheid.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton was tot de kwalificatie niet tevreden over zijn Mercedes, maar gaat na wat aanpassingen wel vanaf de vijfde plaats aan de Grand Prix van Oostenrijk beginnen. De Brit moest anderhalve tiende toegeven op teamgenoot George Russell, al is hij na afloop vooral verbaasd over het immense verschil met Max Verstappen. De Red Bull-coureur zette het hele veld op minimaal vier tienden.

"We hebben aanpassingen doorgevoerd voor de kwalificatie en de auto was beter", vertelt Hamilton tegenover onder meer RacingNews365. "Er waren geen grote problemen, maar we verloren wel veel tijd ten opzichte van Max in de hogesnelheidsbochten. Het is ongelofelijk hoeveel sneller ze daar zijn. Het gaat volgens mij om 12 of 13 kilometer per uur. We hebben gewoon niet genoeg downforce. Dit is alles wat erin zit."

Hamilton heeft ook geen idee waar hij de setup nog verder had kunnen optimaliseren. "Als ik wat downforce op de achterkant kon plaatsen, had ik het gedaan. Zo werkt het alleen niet. We blijven werken om te verbeteren. Het idee dat we dit jaar een race kunnen winnen is echter wel weer wat verder weg, vooral omdat het gat een halve seconde is. We blijven natuurlijk wel pushen."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"