Hamilton steekt loftrompet over 'ontzettend belangrijke' Bottas

30 jul. 2018 13:12 René Oudman 1 reacties
Na afloop van de Grand Prix van Hongarije leek de verdeling binnen het Mercedes-kamp duidelijk: Lewis Hamilton had de race vrij eenvoudig op zijn naam geschreven, Valtteri Bottas droop met de staart tussen de benen af. De Fin had zijn tweede plaats in de slotfase met hand en tand getracht te verdedigen, maar hobbelde uiteindelijk als vijfde over de eindstreep.

Om de situatie nog wat gevoeliger te maken, liet Mercedes-teambaas Toto Wolff - nota bene een vertrouweling van Bottas - zich na de wedstrijd enigszins dubieus uit de Finse coureur. "Vandaag was hij de ideale wingman", sprak de Oostenrijker, wat zorgde voor een teleurgestelde grimas op het gezicht van Bottas. Mercedes probeerde de schade later te beperken door andermaal te stellen geen nummer één binnen het team te hebben.

De nummer één binnen het team liet vervolgens van zich horen. Hamilton, die met 213 punten koploper is in de strijd om het wereldkampioenschap en daarmee jaagt op wereldtitel nummer vijf, schreef in zijn Instagram-verhaal lovende woorden over Bottas. "Ik wil Valtteri prijzen. Zonder zijn sterke optreden zou het wellicht heel spannend zijn geworden tegen het einde van de race. Met dank aan zijn strijdlust hebben we in totaal drie punten meer weten te scoren dan Ferrari. Vergeet niet: onze eerste prioriteit is het winnen van de race en het teamkampioenschap. Valtteri heeft een sleutelrol gespeeld in de Hongaarse Grand Prix. Uiteindelijk hielp hij mij zelfs en ik ben hem daar ongelooflijk dankbaar om. Er is veel wederzijds respect", aldus Hamilton.

Na twaalf Grands Prix bezet Bottas de vierde plaats in de titelstrijd, de Fin heeft 81 punten achterstand ten opzichte van zijn Mercedes-collega. De puntenaantallen van beide rijders bij elkaar opgeteld levert een som van 345 op, daarmee heeft Mercedes precies tien puntjes meer dan naaste concurrent Ferrari.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen