Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hamilton stelt keiharde eisen aan FIA over onderzoek naar controversiële titelwinst Verstappen'

Het is volgens de Britse media nog steeds niet duidelijk of Lewis Hamilton terugkeert in de Formule 1, nadat hij een kleine maand geleden een keiharde klap te verwerken kreeg in Abu Dhabi. De Mercedes-coureur wil keiharde resultaten en verbetering zien bij de FIA, anders keert hij misschien niet terug.

Lewis Hamilton is een maand na zijn dramatische verlies in Abu Dhabi nog steeds angstvallig stil. In Groot-Brittannië raakt men langzaam maar zeker bezorgd over de Brit en vraagt men zich steeds harder af of hij nog terug zal keren in de Formule 1-paddock. Bij Sky Sports heeft men begrepen dat men ook bij het Mercedes-team nog geen idee heeft, zo vertelt Craig Slater van de Britse sportzender. "Op dit moment kan ik je vertellen dat het nog steeds onduidelijk is, 69 dagen voorafgaand aan het begin van de Grand Prix van Bahrein. Ik heb van belangrijke bronnen rond Lewis Hamilton begrepen dat het nog steeds niet helder is of hij nog terugkeert voor de eerste race van het komende seizoen." "Hij ging die zondagavond in Abu Dhabi waardig om met zijn verlies, maar verliet het circuit stilletjes zonder tegen iemand van de pers te praten. Alleen tegen Jenson Button zei hij 'over volgend jaar, dat zullen we nog wel zien'. De mensen die ik heb gesproken verwachten dat hij terug zal keren om die achtste titel te winnen, maar tegelijkertijd vertelden zij me dat het verlies, en vooral de manier waarop, de daaropvolgende dagen zeer hard binnenkwam bij hem."

Terugkeer Hamilton hangt af van FIA-onderzoek

De bronnen om Hamilton heen wijzen op het onderzoek dat de FIA enkele dagen na de race in Abu Dhabi aankondigde. Ze willen eens goed gaan kijken of er daar iets mis ging en wat er dan precies mis ging. De Mercedes-coureur zou keiharde resultaten willen zien en daar zou zijn eventuele terugkeer grotendeels van af hangen. "Wat ik kan vertellen over Lewis Hamilton en zijn terugkeer is het volgende: hoe hij over die teleurstelling heen komt, ligt aan de FIA en haar plicht om de gebeurtenissen tijdens die laatste ronden te onderzoeken. Ze moeten met resultaten komen, hij wil iets tastbaars zien dat voortkomt uit het onderzoek, en wel zo snel mogelijk." Anders zien we Hamilton misschien nooit meer terug, oordelen de Britten. "Hoe langer dit doorgaat, hoe langer een resultaat van het onderzoek en een conclusie van de FIA over hoe ze vanaf dit punt verder moeten uitblijft, hoe slechter de situatie wordt. Dit heeft een hooggeplaatste bron mij allemaal verteld. Alhoewel je zou verwachten dat Hamilton terugkeert om te strijden voor zijn achtste titel, is het nog niet duidelijk bij zijn team of dat ook echt zal gebeuren. Alle opties zullen op tafel liggen, misschien zelfs een sabbatical", aldus Slater.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap