Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton stuurt aan op confrontatie met de FIA: "Niets houdt me tegen"

Lewis Hamilton is absoluut niet van plan om zijn mond te houden, nadat de FIA besloot om een soort spreekverbod in te voeren voor coureurs.

Formule 1-coureurs waren verbaasd door nieuwe regels van de FIA, die stellen dat coureurs zich alleen met expliciete toestemming van de autosportbond uit mogen laten over onder meer politieke en andere soms controversiële onderwerpen. Een heleboel coureurs lieten zich al negatief uit over de regels. Zo zei Verstappen al dat het onnodig was en riep Norris dat hij zich behandeld voelde als een schoolkind. Hamilton zegt op zijn beurt totaal niet verrast te zijn en niet van plan te zijn om zijn mond te gaan houden. "Ik heb het nieuws tijdens de winter niet gevolgd, maar het verrast me niet. Niets zal mij tegenhouden om te spreken over dingen waar ik gepassioneerd over ben en over problemen die er zijn", zo klinkt hij gedecideerd in gesprek met onder meer RacingNews365 . "De sport heeft een verantwoordelijkheid om zich te laten horen over bepaalde onderwerpen, om bewustzijn te creëren over belangrijke onderwerpen, zeker als we de wereld rond reizen. Niets verandert daar aan", aldus de zevenvoudig kampioen.

Straf?

Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn als Hamilton of een van zijn collega's het verbod negeert en gewoon zijn gang gaat. Als de Brit wordt gevraagd of hij een eventuele straf op de koop toeneemt, durft hij dat niet hardop te zeggen. Hij voelt in ieder geval veel steun vanuit zijn collega's en de hoogste F1-baas, Stefano Domenicali. "Ik denk dat het raar zou zijn om te roepen dat ik bereid zou zijn om puntenaftrek of strafpunten te incasseren. Maar zoals ik al zei, zal ik nog steeds van me laten horen en mijn gedachten delen. We hebben een platform en er zijn nog veel dingen die we aan moeten pakken", is hij stellig. "De steun van Stefano is geweldig geweest. Alle coureurs zitten zo goed als op een lijn als het aankomt op vrijheid van meningsuiting. We zijn het daar over allemaal eens", aldus Hamilton.

Viaplay
x
Red Bull Marko verklaart verstrekkende gevolgen Perez-crash: "Dan zijn we gehandicapt"