Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton ten einde raad na volgende Mercedes-tik: "Drie jaar op een rij al..."

Lewis Hamilton kwam in Saoedi-Arabië niet verder dan de negende plaats, nadat zijn team koos voor een alternatieve strategie. De Brit baalt als een stekker dat het er nog steeds niet in zit.

Hamilton Piastri Saudi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes is het nieuwe F1-seizoen nog niet sterk begonnen, met Lewis Hamilton in het bijzonder. In Saoedi-Arabië kwam hij niet verder dan P9. Hij was vertrokken vanaf P8 en probeerde het met een andere strategie: tijdens de vroege safety car bleef hij op de baan, terwijl de rest van de coureurs bijna allemaal een pitstop maakten.

Dat wierp zijn vruchten niet af, want uiteindelijk kwam Ferrari-debutant Oliver Bearman daardoor langszij. Na de race staat Hamilton verslagen voor de camera van Viaplay. Waarom lijkt hij zo ontevreden, zo wordt hem gevraag. "Ik bedoel, ik ben negende geworden..."

De zevenvoudig kampioen wijst op zijn auto, die in de snelle bochten volgens hem zeer slecht is. "Dus ja... het grootste probleem is de hogesnelheidsbochten. Dat is echt heel slecht aan deze auto. Drie jaar op een rij strijden we nu al, hopen we op een auto waarmee we verder naar voren kunnen rijden. Om met dit scenario geconfronteerd te worden, is een harde realiteit."

Toch gaat hij niet bij de pakken neerzitten. "Het is wat het is, ik geef nog steeds alles, ik race zo hard als ik kan. Zodra we veel performance toevoegen voor de hogesnelheidsbochten, dan doen we mee, want op andere vlakken hebben we wel een goede auto."

Praat mee!

Viaplay
x
'Verrassing' Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Verstappen in China