Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Hamilton tevreden met nieuwe FIA-president: "Het is voor niemand een makkelijke rol"

Lewis Hamilton hoopt dat alle coureurs een goede band kunnen hebben met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Dit is volgens hem zeer belangrijk voor de communicatie binnen de Formule 1.

Hamilton Dutch GP
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na het Formule 1-seizoen van 2021 veranderde er veel binnen de FIA. Terwijl wedstrijdleider Michael Masi werd vervangen na de controverse rondom de GP van Abu Dhabi vorig jaar kwam er ook een einde aan de termijnen van Jean Todt als FIA-president. Mohammed Ben Sulayem werd verkozen tot de nieuwe leider van het veiligheidsorgaan in de autosport.

Communicatie tussen de FIA en de F1-coureurs is zeer belangrijk, zo legt Lewis Hamilton uit. De Mercedes-coureur vindt het belangrijk dat men de tijd neemt om de nieuwe president te leren kennen en de band te verbeteren. "Het is voor niemand een makkelijke rol", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365.

"Er is tijd nodig om te wennen aan een nieuwe rol en om alle banden te verbeteren. Ook verandering implementeren kost tijd, maar de coureurs zijn nu het belangrijkst. We proberen die connectie met de coureurs te realiseren en we willen met zijn allen het racen beter maken."

Hamilton blij met diversiteitsprogramma Ben Sulayem

De gesprekken tussen de coureurs en de FIA zijn volgens Hamilton zeer goed en constructief. "We willen de FIA en Mohammed helpen en hij staat daar erg open voor", aldus de Mercedes-coureur. "We gaan gewoon verder met het verbeteren van de communicatie. Ik heb contact met hem en we spreken elkaar erg vaak."

"Hij is erg gedreven en zeer competitief - hij racete zelf vroeger ook (in het rallyrijden, red.). Ook houdt hij zich bezig met diversiteit en pusht hij voor verandering in de toekomst. Hij wil dat samen met ons doen en daar ben ik zeer blij mee", aldus een tevreden Hamilton.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf