Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton tevreden met nieuwe FIA-president: "Het is voor niemand een makkelijke rol"

Lewis Hamilton hoopt dat alle coureurs een goede band kunnen hebben met FIA-president Mohammed Ben Sulayem. Dit is volgens hem zeer belangrijk voor de communicatie binnen de Formule 1.

Na het Formule 1-seizoen van 2021 veranderde er veel binnen de FIA. Terwijl wedstrijdleider Michael Masi werd vervangen na de controverse rondom de GP van Abu Dhabi vorig jaar kwam er ook een einde aan de termijnen van Jean Todt als FIA-president. Mohammed Ben Sulayem werd verkozen tot de nieuwe leider van het veiligheidsorgaan in de autosport. Communicatie tussen de FIA en de F1-coureurs is zeer belangrijk, zo legt Lewis Hamilton uit. De Mercedes-coureur vindt het belangrijk dat men de tijd neemt om de nieuwe president te leren kennen en de band te verbeteren. "Het is voor niemand een makkelijke rol", zegt hij tegen de media, waaronder RacingNews365. "Er is tijd nodig om te wennen aan een nieuwe rol en om alle banden te verbeteren. Ook verandering implementeren kost tijd, maar de coureurs zijn nu het belangrijkst. We proberen die connectie met de coureurs te realiseren en we willen met zijn allen het racen beter maken."

Hamilton blij met diversiteitsprogramma Ben Sulayem

De gesprekken tussen de coureurs en de FIA zijn volgens Hamilton zeer goed en constructief. "We willen de FIA en Mohammed helpen en hij staat daar erg open voor", aldus de Mercedes-coureur. "We gaan gewoon verder met het verbeteren van de communicatie. Ik heb contact met hem en we spreken elkaar erg vaak." "Hij is erg gedreven en zeer competitief - hij racete zelf vroeger ook (in het rallyrijden, red.). Ook houdt hij zich bezig met diversiteit en pusht hij voor verandering in de toekomst. Hij wil dat samen met ons doen en daar ben ik zeer blij mee", aldus een tevreden Hamilton.

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'