Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton trekt pijnlijke conclusie na volgende dreun

Lewis Hamilton kende een dramatisch weekend in Australië. De Brit werd uitgeschakeld in Q2 en moest tot overmaat van ramp zijn Mercedes met motorproblemen naast de baan parkeren. Hamilton spreekt van 'de slechte seizoensstart ooit', maar probeert tegelijkertijd positief te blijven.

Hamilton Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Acht schamele punten na drie races. Het is de bittere realiteit voor Lewis Hamilton. De Brit bleef puntloos in Australië door motorproblemen, maar ook op vrijdag en zaterdag ging het al niet van een leien dakje. Hamilton werd uitgeschakeld in Q2 en stelt na de race tegenover Sky Sports dat hij nog nooit zo slecht aan een seizoen begonnen is.

"Het is de slechtste seizoensstart uit mijn carrière", vertelt Hamilton, die ook even verwijst naar de dramatische McLaren-start van vijftien jaar geleden. Het is erger dan 2009 en voor het gehele team is het moeilijk omdat er zoveel werk is verricht in de winter. Je begint opgewonden, gedreven en gemotiveerd met de gedachte dat je gaat vechten voor overwinningen, maar dat is niet het geval. Dan denk je dat je misschien tweede of derde kan worden, maar ook dat is niet mogelijk."

Uitdagend

Toch probeert Hamilton de moed er in te houden. "Het is uitdagend en lastig. Toch blijf ik geïnspireerd door de mensen waarmee ik werk. Bovendien span ik me nog steeds in en dat is het belangrijkste. Verrassend genoeg voel ik me best goed. Ik probeer alles in perspectief te zien, want het had zoveel erger kunnen zijn."

"Ik heb echt genoten van mijn tijd in Australië en ik vind het nog steeds leuk om met het team samen te werken", vervolgt Hamilton zijn verhaal. "Natuurlijk zou ik graag voor overwinningen vechten en races uitrijden. Het is nooit leuk om een race op deze manier te moeten beëindigen. Maar ik weet zeker dat we terug zullen slaan en dat we er uiteindelijk zullen staan. We moeten blijven pushen."

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko houdt rekening met vervelende 'verrassing' voor Max in China