Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

'Hamilton van zelfde niveau als Schumacher en Senna'

Lewis Hamilton veroverde dit seizoen weer enkele records in de Formule 1 en stevent hard af op zijn vierde wereldtitel. Een mooie prestatie, waarmee hij op gelijke hoogte komt met Alain Prost en Sebastian Vettel.

Williams F1-coureur Felipe Massa vindt dat Lewis Hamilton één van de beste coureurs is uit de historie van de Formule 1. Volgens de Braziliaan is Hamilton zelfs van het niveau van Senna en Schumacher. " Lewis is een van de beste coureurs ooit. Je kan daar niet omheen en je kan in de vergelijking met Ayrton Senna en Michael Schumacher niet zeggen dat hij van een ander niveau is. Lewis bezit dezelfde klasse", laat Massa aan Sky Sports weten. " Het is altijd duidelijk geweest dat Lewis indrukwekkende dingen kan met een auto. In iedere raceklasse imponeerde hij. Datzelfde is van toepassing op Senna en Schumacher."

Lang niet alle fans delen de mening van Massa, maar dat komt volgens Felipe omdat mensen het verleden graag romantiseren. " Het probleem is dat mensen vaak de inslag hebben dat vroeger alles beter was. Dat is niet waar. Kijk naar het voetballen waar Ronaldo, Messi en mogelijk Neymar in de toekomst, een uitzonderlijk niveau bereiken. Ze doen niet onder voor Maradona, Pele of welke andere grootheid. Dat is in de Formule 1 ook zo."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi